تاثیر اینترنت و ماهواره بر هویت دینی و ملی دانش آموزان مقطع متوسطه

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: نخستین کنگره ملی فضای مجازی و آسیب های اجتماعی نوپدید
  • کد COI اختصاصی: NOPADID01_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5745
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره معماریانی

کارشناس ارشد مطالعات زنان

زهرا حسن زاده

دکترای ادبیات انگلیسی

چکیده

با توجه به گسترش فزاینده استفاده از رسانه و اینترنت و دسترسی به جامعه اطلاعاتی، روند جهانی شدن هویت و شخصیت افراد از این منابع تاثیر می پذیرد. این مقاله ، به بررسی تاثیر اینترنت و ماهواره برهویت مذهبی و ملی دانش آموزان مقطع متوسطه با توجه به نقش آفرینی ایشان در آینده کشور می پردازد. تئوری مورد استفاده کنش متقابل نمادین و تاثیر جامعه اطلاعاتی بر هویت بوده و روش تحقیق ،پیمایش و نمونه گیری لایه ای و تصادفی و بهره گیری از تکنیک پرسشنامه به سنجش هویت دینی و ملی350 نفر از دانش آموزان دختر و پسر مقطع متوسطه در دو منطقه شهر تهران می باشدکه نتایج آن به شرح ذیل است : هویت دینی دختران از پسران قویتر می باشد ؛ در بعد هویت ملی تفاوت قابل ملاحظه ای بین دختران و پسران ملاحظه نشد.دانش آموزانی که از اینترنت و کامپیوتر در جهت مثبت(تحقیق و پژوهش ) استفاده می کردند به مراتب هویت دینی و ملی قوی تری داشتند و برعکس افرادی که به مدت طولانی و به اهداف دیگر از فضای مجازی استفاده می نمودند،دارای هویت دینی و ملی پایین بودند. دختران نسبت به پسران تاثیر پذیری بیشتری از رسانه داشتند.

کلیدواژه ها

هویت دینی ،هویت ملی ،نوجوانان مقطع متوسطه ، اینترنت و ماهواره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.