تحلیل شرایط اب و هوایی استان کرمان به منظور کاشت پسته
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: کنگره ملی دستاوردهای علمی و پژوهشی پسته
- کد COI اختصاصی: SRAP01_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1558
نویسندگان
دانشیار اقلیم شناسی دانشگاه یزد
دانشجوی دکتری اقلیم شناسی دانشگاه یزد
چکیده
محدودیت ها و مرزهای تولید محصولات کشاورزی وابسته به شرایط اقلیمی است بدین جهت، مطالعه عناصر جوی موثر بر کشاورزی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. از آنجایی که پسته به عنوان مهم ترین محصول کشاورزی ایران با درآمد خوب شناخته شده است کشاورزان را بر آن داشته که بدون توجه به شرایط اقلیمی اقدام به کاشت این محصول نمایند. این امر به وجودآورنده مشکلات و همچنین عدم بازده خوب محصول شده است. در این تحقیق اطلاعات حاصل از بررسی های صورت گرفته در ارتباط با نیازهای اقلیمی و فنولوژیکی پسته، داده های روزانه دما و رطوبت نسبی طی مرحله رویشی، در سطح 10 ایستگاه سینوپتیک استان کرمان طی یک دوره 16 ساله مورد استفاده قرار گرفت. داده های اقلیمی با استفاده از نرم افزارهای اکسل SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. بر اساس نتایج حاصل از آنالیزهای آماری و با استفاده از توانایی محیط نرم افزاریArc GIS نقشه های اقلیمی مورد نیاز با استفاده از تکنیک های زمین آمار ترسیم و سپس تلفیق لایه های اطلاعاتی صورت پذیرفت. نتایج نهایی تحقیق نشان دهنده مناسب بودن اقلیم مناطق شمال غرب و غربی استان کرمان برای کاشت انواع واریته های پسته است و سایر مناطق استان که در حال حاضر به صورت محدود به زیر کشت این محصول رفته اند از دیدگاه اقلیمی نامناسب تشخیص داده شده اند.کلیدواژه ها
پتانسیل اقلیمی، نیازهای فنولوژیکی، پسته، استان کرمان، Arc GISمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.