بررسی شاخص های مشارکت پذیری ساکنین در بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری (مطالعه موردی: بافت فرسوده محله مهدی اباد شیراز)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: GUPSD01_1296
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1592
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه شیراز
دکترای شهرسازی، استادیار دانشگاه شیراز
دکترای شهرسازی، استادیار دانشگاه شیراز
دکترای شهرسازی، استادیار دانشگاه شیراز
چکیده
بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری بخش قابل توجهی از سطح شهرها را تشکیل می دهند. این بافت ها از یک سو، از مشکلات کالبدی، عملکردی، ترافیکی و زیست محیطی رنج می برند و از سوی دیگر مهمترین پتانسیل شهرها برای استفاده از زمین محسوب می شوند. شهر شیراز دارای بافتهای فرسوده متعدد می باشد که به تدریج و به دلایل مختلف در حال نابودی است. شاید پاره ای از علل اساسی این مرگ تدریجی، عدم مشارکت و حضور جدی مردم در برنامه ها و طرح های توسعه شهری، عدم ارتباط دو سویه بین مردم و مدیریت شهری و عدم هماهنگی بین سازمان های مسئول باشد. این پژوهش تحلیلی- توصیفی بر آن است تا ضمن بررسی دیدگاه های صاحبنظران در این زمینه، میزان و نحوه مشارکت مردمی در وضع موجود بافت فرسوده محله مهدی آباد شیراز را مورد توجه قرار دهد و سپس به بررسی عوامل و شاخص های مؤثر بر مشارکت پذیی، پیش شرط های اصلی تحقق امر مشارکت و موانع آن بپردازد. با توجه به نتایج پژوهش می توان شاخص های مشارکت پذیری را به شرح زیر بیان نمود: شاخص های اقتصادی، اجتماعی- فرهنگی، منزلتی کالبدی، زیبائی شناختی و شاخص های مدیریتیکلیدواژه ها
شاخص های مشارکت پذیری، بهسازی و نوسازی، بافت فرسوده، مهدی آباد، شیرازمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.