مکان یابی فرهنگسراها در مناطق نه گانه شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: GUPSD01_1127
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2025
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدیقه آرام

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد نجف آباد

صفر قائدرحمتی

استادیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه یزد

رضا مختاری ملک آبادی

استادیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه پیام نور اصفهان

چکیده

انتخاب مکان بهینه فرهنگسراها یکی از راه هایی است که می تواند علاوه بر تضمین کردن سلامت و اوقات فراغت ساکنین شهر، به ارتقاء فرهنگ شهروندی نیز بیانجامد. در این پژوهش پس از شناخت مشکلات و نارسایی های موجود به ارائه الگوی مناسب جهت یافتن بهترین مکان برای ایجاد این گونه مراکز که می تواند بیشترین تأثیر را بر ارتقاء فرهنگ شهروندی داشته باشد می پردازد. از اهداف این تحقیق می توان به فراهم ساختن زمینه های بهینه گذران اوقات جهت انجام امور فرهنگی شهروندان شهر شیراز و همچنین پیشنهاد ایجاد مناطقی برای احداث فرهنگسرا ها، در نواحی مختلف شهر شیراز اشاره کرد. شیراز یکی از هرهای بزرگ کشور ا ست، که دارای مساحت 7889/1 هکتار و 1549453 نفر جمعیت، براساس سرشماری جمعیت شهر شیراز در سال 1390 می باشد. این شهر در سال 1390، 21 فرهنگسرا دارد که در مناطق نه گانه شهر شیراز توزیع شده اند. مکان یابی فرهنگسراها در مناطق نه گانه شهر شیراز از الگوی خاصی تبعیت نکرده است و بر اساس امکانات و توانایی های شهرداری و برحسب مورد در سطح شهر انجام گرفته است. نتایج حاصل از این پژوهش، مکان یابی صحیح فرهنگسراها بر اساس نیازهای اجتماعی شهروندان شهر شیراز خواننده را با فرهنگسراها و نقش مهم آن در ارتقاء فرهنگ شهروندی آشنا خواهد کرد و همچنین این پژوهش به معرفی تعداد فرهنگسرا به تفکیک مناطق در شهر شیراز می پردازد. بنابراین با توجه به پارامترهای جمعیتی و دسترسی ها و سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) و مدل (AHP) مکان یابی فرهنگسراها می تواند نیازهای اجتماعی شهروندان را مرتفع سازد.

کلیدواژه ها

فرهنگسرا، مکان یابی، شهر شیراز، تحلیل سلسله مراتبی، سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.