بررسی عناصر زیبایی شناختی و هویت بخشی گذرهای بافت تاریخی دزفول
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: GUPSD01_0498
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 712
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معمای، دانشگاه علوم و تحقیقات واحد خوزستان
چکیده
از آنجایی که بخش وسیعی از معماری دزفول را آجر تشکیل داده است به نظر می رسد که نقش آجر در عناصر تزئینی به گونه ای است که علاوه بر هماهنگی با کلیه عناصر تشکیل دهنده معماری، به تنهایینیز به عنوان یک عنصر مجرد هم از جنبه کارکرد و سازه ای و هماز منظر آرایه و تزئین واجد اهمیت فراوان می باشد. در خصوص جنبه های کارکردی و سازه ای و میزان نقش آفرینی آجر می توان به ساختارهای بناهای متعددی طی سالیان متمادی در اقصی نقاط کشور عزیزمان و خصوصاً شهر تاریخی- باستانی دزفول اشاره کرد و همچنین علاوه بر کارکرد سازه ای، ورود به مباحث زیبایی شناسی و تزئینی در آثار به جای مانده ذکر همین نکته کافی است که بنا به قول استادان بزرگ عرصه معماری و شهرسازی، شهر تاریخی- باستانی دزفول را بنام شهر آجر نامیده اند. در این تحقیق سعی بر ان است تا بتوان با بازشناسی این عنصر شاخص در راستای عملکردهای گوناگون آن بخشی از هویت کالبدی بناهای مهم ایران و از جمله شهر دزفول می باشد گامی هر چند کوجک برداشته و از روش تحقیق توصیفی- تحلیلی برای بررسی عناصر زیبایی شناختی و هویت بخشی گذرهای بافت قدیم دزفول استفاده شده است. در این تحقیق سعی بر آن است که این عناصر و کاربرد آنها را شناخته و از آنها جهت طراحی گذرهایی با هویت و دارای حس زیبایی شناختی که نیازهای مردم امروز و نوع زندگی آنها را جوابگو باشد، استفاده کرد.کلیدواژه ها
گذر، بافت قدیم، هویت، کالبد، فضا، عوامل بصری و زیباییمقالات مرتبط جدید
- جایگاه محیط زیست از منظر قرآن و آموزه های دینی
- راهبردهای موثر در تحقق مدیریت مطلوب شهری با رویکرد توسعه گردشگری در پرتو محیطزیست پایدار
- مطالعه نقش گردشگری در توسعه پایدار و شکوفایی اقتصادی نمونه موردی شهرستان الیگودرز
- بررسی عوامل موثر بر نگرش شهروندان نسبت گردشگری (مطالعه موردی شهر دورود)
- پهنه بندی خطر سیل در محدوده بخش مرکزی دلگان با استفاده از روش AHP و GIS
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.