بررسی نقش تحولات اقتصادی ناشی از اقتصاد غیررسمی در دستیابی به ناپایداری شهر (نمونه موردی: شهربانه)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: GUPSD01_0250
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 726
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رستم صابری فر

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور

یاسین محمودی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور تهران (ری)

فرزاد صوفی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور (فردوس)

چکیده

توسعه پایدار شهرها و وجود جمعیت پویا و زنده در آنها، بدون وجود ضرورت های اولیه اقتصادی به خصوص شغل و درآمد، امکان پذیر نیست. علاقه و حس مکان در بسیاری از شهرها باعث شده است که در سایه نبود وجه برخی از مسئولین، شهروندان برای تأمین زمینه های اشتغال و ماندگاری، خود آستین همت را بالا زده و این شرایط را در ابتدایی ترین سطح فراهم آورند. با وجود آن که اغلب این موارد نتایج دراز مدت منفی در پی داشته و سایر ابعاد اقتصادی در سطح کلان را تحت تأثیر قرار می دهد. اما مردم که اغلب به منافع آنی توجه دارند، بر بهره برداری از این منابع اصرار دارند. به همین دلیل بایستی با دیدگاه جامع و همه جانبه نگر این مشکلات را به طریقی مرتفع نمود. قصد اصلی در این مقاله آن است تا اثر فعالیت های غیر رسمی اقتصادی بر شهرها را مورد توجه قارر داده و با استفاده از روش توصیفی و تحلیلی و بهره گیری از مدلهای آمار توصیفی و استنباطی، نشان دهد که چرا مردم به اقتصاد غیر رسمی روی آورده و این شرایط اقتصادی در ارتباط با اشتغال و تأمین درآمد مردم محلی چه عملکردی دارد و با توجه به پیامدهای این رویکرد، چگونه می توان ابعاد منفی آن را به حداقل ممکن رساند. به این منظور شهر بانه به دلیل موقعیت جغرافیایی ویژه و همجواری آن با کشور عراق به عنوان نمونه مورد تحقیق انتخاب شده است. نتایج نشان می دهد که با وجود تأثیرات منفی کلان در اقتصاد کشور، ظاهراً این شیوه عمل برای مردم محلی و شهر مورد بررسی آثار و پیامدهای مثبتی به همراه داشته و رونق گردشگری و اقتصاد پویا و زنده مبتنی بر آنرا زمینه سازی نموده است.

کلیدواژه ها

توسعه پایدار شهری، اشتغال، تولید درآمد، گردشگری، اقتصاد غیررسمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.