شهروندمداری و اثر بخشی آن در بهبود ارائه خدمات شهری با تأکید بر بخش مرکزی شهر گیلانغرب

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: GUPSD01_0070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 898
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حبیب الله مهدوی وفا

دکترای جغرافیا و برنامه ریزی شهری، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر

شیما پیرو

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر و مدرس دانشگاه پیام نور مرکز گیلانغرب

وحید قمری

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه پیام نور مرکز گیلانغرب

تیمور محمدپور

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه

چکیده

موضوع مشارکت دهی شهروندان در امور از یک دهه قبل تا کنون به عنوان عامل اساسی در بررسی های توسعه مورد توجه بوده است. در تحقیق حاضر، ضمن تأکید بر تقویت روحیه و حقوق شهروند مداری در شهر گیلانغرب، جایگاه مردم در برنامه ریزی و حرکت به سمت شهروند مداری پی گیی شدهاست، و نیز سعی شده است که معنای روشنی از شهروند مداری در قالب دو واژه ی شهروندی و مشارکت عنوان گردد. در این راستا در ابتدای کار با بررسی اسناد کتابخانهای و با استفاده از منابع معتبر فارسی و لاتین موجود در این زمینه، چارچوب نظری تدوین شده و به دنبال آن رسشنامه ای برای سنجش وضعیت مشارکت شهروندی در سطح شهر تهی گردید و حجم نمونه با توجه به معادله ی کوران 273 خانوار بوده است که برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از برنامه های spss و روش های آماری مرسوم استفاده شده است. با توجه به نتایج پرسشنامه مشخص گردید که تمایل به مشارکت در بعد ذهنی بسیار بالا است اما در بعد عینی آن، مشارکت در سطح ضعیفی قرار دارد به همین خاطر با توجه به واقعیت امر، لزوم تقویت احساس شهروندی از یک سو و شهروند مدار بودن نهادهای مسئول شهر (شهرداری، شورای شهر و ...) از سوی دیگر، میتواند به عنوان یکی از راهکارهای اساسی در حل مشکلات شهری بخصوص در شهر گیلانغرب که در منطقه ی محرومی از کشور نیز واقع شده است مطرح باشد.

کلیدواژه ها

شهر، شهروند، مشارکت، اثربخشی، گیلانغرب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.