نقش بهسازی بافت های فرسوده در توسعه پایدار شهری (نمونه موردی: محله گندمگان ایرانشهر)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: GUPSD01_0002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 862
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فیروز خاتون پیری زهی بخشانی

دانشجوی ارشد رشته جغرافیای برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان

مهدی خسروی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان (استاد راهنما)

معصومه حافظ رضازاده

استادیار دانشگاه آزاد همدان (مشاور)

چکیده

فرسودگی شهری بیانگر شرایطی کالبدی، اجتماعی، اقتصادی است که در نتیجه عدم تعبیر دراز مدت ساختمان ها، زیرساخت ها و شبکه های معابر فاقد شرایط مناسب و مطلوب برای زندگی است. این پژوهش با هدف بررسی و ارزیابی نقش بهسازی بافت های فرسوده محله گندمکان شهر ایرانشهر در توسعه پایدار شهری تدوین گردیده است. روش تحقیق از نظر هدف توسعه ای- کاربردی بوده و با توجه به موضوع پژوهش حاضر از روش مورد شناسی و تحلیلیاستفاده شده است. تجزیه و تحلیل پژوهش مذکور در دو سطح آمار توصیفی و آمار استنباطی صورت پذیرفته است در سطح آمار توصیفی از شاخص های آماری نظیر فراوانی، درصد استفاده شده است و در تجزیه و تحلیل سطح استنباطی متناسب با سطح سنجش داده ها و مفروضات از آزمون های آماری خی دو و همچنین از نرم افزارهای SPSS و GIS استفاده گردیده است. براساس تحلیل های انجام گرفته، می توان نتیجه گرفت که نوعی از شیوه مداخله که تلفیقی از مداخله به شیوه کارکرد گرا و فرهنگ گرا باشد منجر به توسعه پایدار خواهد شد؛ یعنی ساکنان به طور همگام هم علاقه مند به انجام نوسازی به شیوه فرهنگ گرایی و هم به شیوه کارکرد گرایی هستند. همچنین میزان تمایل ساکنان به نوسازی بافت محله، بر میازن تمایل مشارکت آنان در این امر، اثر می گذارد.

کلیدواژه ها

بافت فرسوده، بهسازی، کارکرد گرا، فرهنگ گرا، مشارکت، توسعه پایدار، ایرانشهر، گندمگان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.