مطالعه کاربرد و اثرات نانو ذرات در سیال حفاری
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: سومین همایش علمی مهندسی مخازن هیدروکربوری و صنایع بالا دستی
- کد COI اختصاصی: RESERVOIR03_014
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1683
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی حفاری و بهره برداری دانشگاه صنعتی سهند
دانشیار دانشگاه صنعتی سهند، پژوهشکده نفت و گاز
استادیار دانشگاه صنعتی سهند، پژوهشکده نفت و گاز
چکیده
نانوذرات به دلیل خصوصیات منحصر به فرداعماز اندازه و نسیت بالای سطح به حجم، در حل مشکلات مرتبط با سیال حفاری بسیار موثر هستند. از مشکلات مرتبط با سیال حفاری می توان به ناپایداری سازند شیلی، هرزروی، آلودگی سیال حفاری و گیر رشته حفاری اشاره کرد. در صورت تهاجم آب به درون سازند شیلی مشکلاتی از قبیل تورم و پراکندگی ذرات رسوشکستگی سازند شیلی به وجو آمده و در نهایت ناپایداری سازند شیلی را به دنبال دارد. نانوذرات با انسداد منافذ موجود در شیل، تراوایی را به حداقل می رساند و از این طریق حرکت آب به درون شیل را متوقف کرده و پایداری سازند شیلی را فراهم می کنند.نانوذرات موجود در سیال حفاری با تشکیل کیک گل نفوذناپذیر، بدون تخلخل، نازک و پیوسته، می توانند هرزروی را به حداقل برسانند.کیک گل تشکیل شده به دلیل ضخامت کم گیررشته حفاری را کاهش می دهد. همچنین کیک گل را می توان به عنوان عامل روان ساز در سطح تماس رشته حفاری – دیواره چاه توجه کرد. با استفاده از نانو ذرات می توان آلودگی گازهای اسیدی را به طور کامل برطرف کرد.در این مقاله مروری بر کاربرد نانوذرات سیلیکا و گرافن در کنترل پایداری سازند شیلی، کنترل هرزروی،کاهش گیر رشته حفاری و نانوذرات اکسید روی در حذف آلودگی گازهای اسیدی از سیال حفاری صورت می گیردکلیدواژه ها
هرزروی سیال حفاری- پایداری سازند شیلی- نانوذراتمقالات مرتبط جدید
- نگاهی به نقش اقتصاد سیاسی ایران در مدیریت مصرف انرژی
- مقایسه روشهای نورتابی شیمیایی رادیکال *CH و *OH در استخراجپاسخ دینامیکی شعله جریان متقابل
- مطالعه عددی اثر تحریک جریان ورودی بر عملکرد یک انژکتور هممحور برشی تحت شرایط گذربحرانی
- مطالعه ساختار شعله متان هیدروژن در مشعل پیچشی سیدنی با استفاده از مدل احتراقی حجمی
- مطالعه تجربی اثر احتراق جریان چرخشی غیر پیش مخلوط بر پایداری، شدت تابش نور و دینامیک شعله پروپان - اکسیژن/هوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.