مطالعه عوامل موثر بر تعیین تراوایی نسبی در مغزه های ترکیبی با استفاده از تطابق تاریخچه
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: سومین همایش علمی مهندسی مخازن هیدروکربوری و صنایع بالا دستی
- کد COI اختصاصی: RESERVOIR03_013
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1374
نویسندگان
دانشگاه صنعتی شریف
دانشگاه صنعتی شریف
دانشگاه صنعتی شریف
دانشگاه صنعتی شریف پژوهشکده ازدیاد برداشت از مخازن نفت و گاز، شرکت ملی نفت ایران
چکیده
برخی از آزمایشات سیلاب زنی وابسته به شرایط موجود باید در مغزه های طولانی تر یا مغزه کامل انجام شوند. در مواقعی که مغزه های کامل در دسترس نباشند از سیستم مغزه های ترکیبی استفاده می شود. تراوایی نسبی دراین گونه از چیدمان ها،تابع پارامترهای مختلفی است که رفتار آن را از رفتار جداگانه هریک از مغزه ها متمایز می کند.. در این بین تاثیر عواملی مانندفشار مویینگی، تراوایی مطلق و ترشوندگی هر یک از مغزه ها، و همچنین نسبت گرانروی نفت به آب به میزان اندکی بررسی شده اند. یک نرم افزار تجاری شبیه سازی جریان برای شبیه سازی فرآیند تزریق آب به مغزه های ترکیبی اشباع از نفت به کار رفته و داده های تولیدی و اختلاف فشار ثبت می شوند. نمودارهای تراوایی نسبی با استفاده از روش تطابق تاریخچه و با کمک نرم افزار PE RELPERM® به دست می آیند. این نرم افزار همچنین مقادیر تراوایی مطلق میانگین و فشار مویینگی برای مجموعه مغزه ها را ارائه می دهد. نتایج بدست آمده نشان می دهند که مهم ترین عامل در تراوایی نهایی میانگین بدست آمده در مغزه های ترکیبی نوع آرایش آن ها است. بر این اساس با در نظر گرفتن فشار مویینگی، آرایش هاپلر نزدیک ترین جواب را به تراوایی در نظر گرفته شده در ورودی شبیه سازی بدست می دهد. این نتیجه برای مغزه های آبدوست و نفت دوست یکسان استو نوع ترشوندگی تاثیری بر روی تروایی نسبی میانگین ندارد.کلیدواژه ها
مغزه های ترکیبی، تراوایی نسبی، شبیه سازی، خواص سنگ و سیال، تطابق تاریخچهمقالات مرتبط جدید
- نگاهی به نقش اقتصاد سیاسی ایران در مدیریت مصرف انرژی
- مقایسه روشهای نورتابی شیمیایی رادیکال *CH و *OH در استخراجپاسخ دینامیکی شعله جریان متقابل
- مطالعه عددی اثر تحریک جریان ورودی بر عملکرد یک انژکتور هممحور برشی تحت شرایط گذربحرانی
- مطالعه ساختار شعله متان هیدروژن در مشعل پیچشی سیدنی با استفاده از مدل احتراقی حجمی
- مطالعه تجربی اثر احتراق جریان چرخشی غیر پیش مخلوط بر پایداری، شدت تابش نور و دینامیک شعله پروپان - اکسیژن/هوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.