بررسی پروتکل های توافق کلید بر پایه نگاشت های آشوبناک

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس دانشجویی مهندسی برق ایران
  • کد COI اختصاصی: ISCEE16_151
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 850
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناهید یحیی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی برق - مخابرات، موسسه آموزش عالی خاوران مشهد

سعید شعرباف تبریزی

استادیار گروه برق، دانشگاه بین المللی امام رضا (ع) مشهد

مرتضی نیکوقدم

استادیار گروه برق، دانشگاه بین المللی امام رضا (ع) مشهد

چکیده

در چند دهه اخیر، رمزنگاری مبتنی بر تئوری آشوب رشد سریعی داشته است. اما اکثر تحقیقات روی رمزنگاری کلید محرمانه متمرکز شده اند و تعداد اندکی الگوریتم های رمزنگاری کلید عمومی و پروتکل های رمزنگاری موجود است. در این مقاله، دو پروتکل توافق کلید Tseng-Jou و Wang-Zhao مبتنی بر نگاشت آشوبناک چبیشف را بررسی می کنیم. اگرچه آنالیزها نشان می دهد که هر دو پروتکل مورد بررسی، بر اشکالات پروتکل های توافق کلید آشوبناکی که قبلا مطرح شده بود غلبه کرده و کارآمد می باشند. بعد از بررسی ها نشان خواهیم داد که پروتکل Tseng-Jou نسبت به پروتکل Wang-Zhao دارای مزایایی است: (1) از توابع درهم ساز استفاده کرده که نسبت به مهر زمانی و رشته تصادفی سریع تر و ایمن تر عمل می کند. (2) به کاربر اجازه می دهد که به صورت بی نام با سرور ارتباط داشته باشد. در حالی که یک شخص ثالث معتبر در شبکه می تواند هویت کاربر را به روشی کارآمد مورد بررسی قرار دهد. (3) احراز هویت متقابل بین طرفین ارتباط را فراهم می کند.

کلیدواژه ها

امنیت، بی نامی کاربر، پروتکل توافق کلید، نگاشت آشوبناک چبیشف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.