تغییرات سطح فعالیت آنزیم لیپاز در پاسخ به نوسانات تغذیه ای در ماهی انگشت قد صبیتی sparidentex hasta

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی شیلات و آبزیان ایران
  • کد COI اختصاصی: CFAAI01_083
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 944
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیما یزدی

دانش آموخته کارشناسی ارشد شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر

پریتا کوچنین

دانشیار گروه شیلات، دانشگاه منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر

محمد ذاکری

استادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر

محمد موسوی

استادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر

چکیده

مطالعه حاضر جهت بررسی اثرات گرسنگی کوتاه مدتو تغذیه مجدد بر فعالیت آنزیم لیپاز بچه ماهیان صبیتی Sparidentex hasta طراحی شده است. هدف از این مطالعه بررسی امکان برگشت پذیری فعالیت آنزیم لیپاز در بچه ماهیان صبیتی می باشد. بدین منظور 300 عدد بچه ماهی صبیتی با میانگین وزنی 24/047/28 گرم در 12 تانک پلی اتیلنی 300 لیتری به صورت تصادفی تقسیم گردیدند. تیمارها به ترتیب عبارت بودند از تیمار شاهد که به طور دائم در طول دوره ی آزمایش دوبار در روز تا حد سیری غذادهی می شد، تیمار 2 روز محرومیت غذایی، تیمار 4 روز محرومیت غذایی و تیمار 8 روز محرومیت غذیی. طول دوره ی غذادهی مجدد در تیمارهای تحت محرومیت غذایی چهار برابر دوره ی محرومیت غذایی بود و تا انتهای دوره به طور متناوب متحمل دوره های محرومیت غذایی و غذادهی مجدد می شوند. در موقع نمونه برداری زوائد پیلوریک و روده بچه ماهیان جدا گردیده و سریعاً توسط تانک نیتروژن به فریزر 80- انتقال داده شد تا آنزیمها دناتوره نگردند. برای آنزیم لیپاز از روش تیتراسیون به وسیله روغن زیتون و صمغ عربی استفاده گردید. فعالیت آنزیم لیپاز در تیمار 1 و 2 در پایان دوره گرسنگی چرخه اول اختلاف معنی داری با گروه کنترل داشت (P< 0.05) اما پس از غذادهی مجدد اختلاف معنی داری وجود نداشت (P> 0.05). در چرخه دوم تیمار 2 نیز پس از گرسنگی اختلاف معنی داری بین تیمار و گروه کنترل مشاهده گردید (P< 0.05). در چرخه دوم و سوم پس از گرسنگی در تیمار 1 و چرخه سوم تیمار 2 اختلاف معنی دار با گروه کنترل مشاهده نشد (P> 0.05). در تیمار 3 دوره های گرسنگی اثر معنی داری بر فعالیت آنزیم لیپاز نداشت و در پایان دوره گرسنگی و غذادهی مجدد تیمار 3 اختلاف معنی داری بین این تیمار و گروه کنترل مشاهده نشد (P> 0.05). در پایان روز 80 مشاهده گردید که فعالیت آنزیم لیپاز در گروه کنترل بیشتر از بقیه تیمارها می باشد.

کلیدواژه ها

گرسنگی، غذادهی مجدد، لیپاز، sparidentex hasta

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.