مطالعه فراوانی و تنوع زیستی شکم پایان و دو کفه ای های بین جزر و مدی خور بساتین خلیج نایبند

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی شیلات و آبزیان ایران
  • کد COI اختصاصی: CFAAI01_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1520
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده فضیله حمزوی

گروه شیلات دانشگاه هرمزگان، بندرعباس

احسان کامرانی

گروه شیلات دانشگاه هرمزگان، بندرعباس

علیرضا سالارزاده

گروه شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس

چکیده

این پژوهش به منظور بررسی شاخص های اکولوژیکی و تنوع زیستی شکم پایان و دوکفه ای های موجود در رسوبات خور بساتین خلیج نایبند بوشهر به مدت یک سال از فصل تابستان 1389 تا بهار 1390 نمونه برداری صورت گرفت. نمونه برداری به وسیله پلات با ابعاد 25  25 سانتی متر در 3 ایستگاه (دهانه، میانه و انتهای خور) با 3 تکرار انجام شد. سپس به منظور تعیین دانه بندی رسوبات و اندازه گیری مقدار مواد آلی کل در هر ایستگاه نمونه برداری صوت گرفت. پارامترهای آب شناسی مانند دما، شوری، pH و اکسیژن محلول توسط دستگاه هوریبا مورد اندازه گیری واقع گردید. نتایج به دست آمده نشان دهنده 16 جنس و گونه از 14 خانواده دو کفه ای ها و شکم پایان می باشد. در مجموع چهارفصل بیشترین تعداد دو کفه ایها مربوط به گونه Paphia galus با تعداد 3264 عدد در متر مربع بوده است و بیشترین تعداد شکم پایان مربوط به گونه Nassarius deshayesiana با تعداد 1280 عدد در متر مربع بوده است. بیشترین شاخص شانون به دست آمده برای دو کفه ای ها و شکم پایان به ترتیب مقادیر 711/0 در فصل پاییز در میانه خور و 961/0 در فصل پاییز در دهانه خور بوده است.

کلیدواژه ها

تنوع زیستی، خلیج فارس، خلیج تایبند، دوکفه ای ها، شکم پایان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.