بهینه سازی آیرودینامیکی سطح مقطع بال با استفاده از روش گرادیانی

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس دینامیک شاره ها
  • کد COI اختصاصی: CFD10_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1884
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود میرزایی

استادیار دانشگاه صنعتی خواجه نصیر طوسی

جعفر روشنی یان

استادیار دانشگاه صنعتی خواجه نصیر طوسی

سیده نسرین حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی خواجه نصیر طوسی

چکیده

با پیشرفت تکنولوژی و افزایش سرعت کامپیوترها، مکانیک سیالات محاسباتی به عنوان بخشی مهم در روند طراحی تبدیل شده است . امروزه یافتن یک مدل بهینه میان مدلهای موجود، دیگر مستلزم آزمایشات متعدد در تونل باد نمی باشد . سالهاست که روشهای عددی بهینه سازی مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته اند و روشهای گرادیانی به عنوان روشی مؤثر در بهینه سازی آیرودینامیکی شناخته شده است . در این مطالعه نیز از یک روش گرادیانی برای بهینه سازی آیرودینامیکی ایرفویل استفاده شده است . روش بهینه سازی ارائه شده در این م قاله تابع هدف را با استفاده از حل متوالی معادلات درجه دوم مینیمم می کند . در هر دوره ی حل، زیر برنامه ی بهینه سازی بردار طراحی را تغییر داده، میدان حل توسط زیر برنامه تولید شبکه، شبکه بندی شده و جریان حل می شود . در آخر تابع هدف محاسبه می شود و تأثیر تغییرات بردار طراحی روی آن ملاحظه می گردد، با توجه به تأثیر تغییرات، بردار طراحی در جهت مینیمم سازی تابع هدف تغییر می کند تا در نهایت یک مدل بهینه حاصل گردد . معادلات حاکم، معادلات اویلر برای حل یک میدان جریان دو بعدی و تراکم پذیر می باشند و از یک روش حجم محدود بر پایه ی شبکه بندی بی سازمان برای حل معادلات استفاده شده است . برای محاسبات شارها روش رو ١ و برای پیشروی در زمان از رانگ - کوتا ٢ مرتبه ۴ بهره جسته شده است . این روند برای بهینه سازی ایرفویل اولیه ناک0012 در سه رژیم مختلف پروازی اعمال شده است . مزیت این روش نسبت به روشهای مشابه سرعت همگرایی بالای آن می باشد .

کلیدواژه ها

مکانیک سیالات محاسباتی ، بهینه سازی، گرادیان تابع هدف، متغیرهای طراحی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.