ارائه روشی جدید برای تولید عدد تصادفی با استفاده از آتوماتای یادگیر سلولی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی نوآوری در مهندسی کامپیوتر و فنآوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: CEIT01_355
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 810
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید شکرگو

گروه کامپیوتر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول، دزفول،ایران

محمد خیراندیش

استادیار گروه کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول، دزفول، ایران

محمد مصلح

استادیار گروه کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول، دزفول، ایران

چکیده

اعداد تصادفی برای کاربردهایی مانند رمزنگاری، آزمایش مدارها، مدلسازی، شبیه سازی و ... مورد نیاز هستند و از آنجا که تولید دنباله های کاملاً تصادفی ممکن نیست، دنباله های شبه تصادفی با دوره تناوب طولانی مورد توجه قرار می گیرند. از جمله ابزارهای تولید اعداد شبه تصادفی، می توان به مولدهای همنهشتی خطی و غیر خطی، ثباتهای بازگشتی خطی، آتوماتای سلولی و ... اشاره کرد. آتوماتای سلولی، به دلیل ساختار ساده، سریع و منظم خود، نسبت به سایر مدل ها، پیاده سازی سخت افزاری آسانتری دارد. در نوشتن قوانین آتوماتای سلولی، مشخص کنیم که هر سلول چگونه از برخی از سلولهای همسایه خود اثر می پذیرد. این مقاله از دو مرحله پالایش و هرس قوانین ناکارآمد و مرحله اصلی تشکیل شده است. قوانین برتر به دست آمده از مرحله اول، به عنوان عمل های هر آتوماتای یادگیر استفاده می شوند. نتایج ارزیابی های انجام شده بر روی مولد پیشنهادی ، نشان دهنده کیفیت بالای مولد ارائه شده می باشد.

کلیدواژه ها

مولد اعداد تصادفی، آتوماتای سلولی، آتوماتای یادگیر سلولی، آزمون آنتروپی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.