بررسی روشهای شناسایی اشارات دست مبتنی بر بینایی ماشین برای تعامل انشان با ماشین

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی نوآوری در مهندسی کامپیوتر و فنآوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: CEIT01_321
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 961
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوید رئیسی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات آذربایجان شرقی، دانشکده مهندسی کامپیوتر، تبریز، ایران

سهراب خان محمدی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز دانشکده مهندسی کامپیوتر، تبریز، ایران

احمد حبیبی زادنوین

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز دانشکده مهندسی کامپیوتر، تبریز، ایران

چکیده

انسانها روزانه در تعاملاتشان با همنوعان خود همواره سعی می کنند همزمان با جاری ساختن کلمات و واژه ها در زبان خویش ، با استفاده از اشارات و حرکات و نیز ایماء های ظاهری، مفهوم گفته ها و یا منظور از گفته هایشان را هر چه واضحتر به مخاطبانشان منتقل نموده و یا بیان نمایند. ماشینها و کامپیوترها با همه پیشرفتهای شگرفشان، هنوز قادر به شناسایی و درک دقیق از رفتار و اشارات انسان تا این حد که شاراه شد ندارند. استفاده از بینایی ماشین و پردازش تصویر به منظور درک اشارات و ایماء ها ، بخش وسیعی از این تحقیقات و کاربردها را به خود اختصاص داده است. مبحث شناسایی اشارات دست و یا سیستم های HCI نیز با مشکلات و چالش هایی روبرو هستند. یکی از مشکلات (جالش های) اصلی، تغییرات روشنایی، تغییرات زاویه دید کاربر با ماشین، مسئله ی پس زمینه و تغییرات آن ، مشکل تبدیل یا ترجمه می باشد. در این مقاله از نمونه دیتاست دانشگاه کمبریج برای مقایسه روشهای عمده شناسایی اشارات دست استفاده شده است که نتایج بدست آمده نشان می دهد که برای تقطیع روش آستانه گیری و فضای رنگ YcbCr و برای کلاس بندی مدل مخفی مارکوف HMM و شبکه های پیش انتشار و شبکه های عصبی نرخ بازشناسی بهتری دارد.

کلیدواژه ها

اشارات دست، بافت، حذف پس زمینه، ردگیری، استخراج مشخصه، کلاسبندی، بازشناسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.