گروهبندی ژنوتیپهای زردآلوی کردستان بااستفاده از تجزیه به مؤلفههای اصلی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: ششمین همایش یافته های پژوهشی کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: RCANR06_353
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 611
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدیق ابراهیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد تولیدات گیاهی دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان

احمد اسماعیلی

استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان

عبدالحسین رضایی نژاد

استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان

فرهاد کرمی

مربی پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کردستان

چکیده

این پژوهش به منظور بررسی تنوع ژنتیکی ارقام و ژنوتیپهای زردآلو توسط تجزیه و تحلیلهای چندمتغیره با استفاده از عملکرد و صفات مورفولوژیکی انجام گردید. بدین منظور 26 رقم و ژنوتیپ زردآلو در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. عملکرد و صفات مورفولوژیکی میزان تشکیل میوه، درصد گلهای ناقص، درصد دومادگی، مساحت سطح برگها، طول دمبرگ، نسبت طول به عرض برگ، وزن هسته تر، درصد ماده خشک میوه، طول برگ، عرض برگ، عادت رشد رویشی درخت، قدرت رشد رویشی درخت، میزان محصول دهی، تراکم گلدهی، ارتفاع مادگی نسبت به پرچمها، تراکم میوهدهی و شکل پهنگ برگها در تمام ارقام و ژنوتیپها اندازهگیری شد. تجزیه به مؤلفههای اصلی با استفاده از دادههای حاصل به منظور گروهبندی ژنوتیپها انجام گرفت. نتایج حاصل از تجزیه به مؤلفهها نشان داد که سه مؤلفه اول 51/23 درصد از تغییرات کل داده-ها را توجیه نمودند که مؤلفه اول، دوم و سوم به ترتیب 20/19 درصد، 17/87 درصد، 13/16 درصد از واریانس کل در بینژنوتیپها را توجیه نمودند. گروهبندی ژنوتیپها به وسیله تجزیه بایپلات با استفاده از دو مؤلفه اول که بیشترین تغییرات را توجیه نمودند، ژنوتیپهای زردآلوی موردمطالعه رادر 5گروهمتمایزقرارداد و با نتایج تجزیه به مؤلفه های اصلی مطابقت داشت.

کلیدواژه ها

تنوع ژنتیکی، زردآلو، تجزیه به مؤلفههای اصلی و تجزیه بایپلات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.