بررسی میزان انتقال ماده خشک و سهم فرایند انتقال ماده خشک در عملکرد دانه جو متاثراز تلقیح بذر با باکتری های محرک رشد و زمان مصرف نیتروژن

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: ششمین همایش یافته های پژوهشی کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: RCANR06_346
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 486
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمانه حسنی

دانشجوی کارشناسی ارشد- دانشکده علوم کشاورزی - دانشگاه محقق اردبیلی

رئوف سیدشریفی

دانشیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات- دانشگاه محقق اردبیلی

ی صدقی

دانشیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات- دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

به منظور بررسی تاثیر باکتری های محرک رشد و زمان مصرف کود نیتروژنه بر میزان انتقال ماده خشک و سهم فرایند انتقال مجدد در عملکرد دانه جو ، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در مزرعه ی تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی در سال 1391 انجام گردید. فاکتورهای مورد بررسی شامل سه سطح زمان مصرف کود نیتروژنه T1 به هنگام کاشت + ⅓ مرحله ساقه روی + ⅓ مرحله قبل از خوشه دهی)، T2 به هنگام ¼)کاشت ½ +مرحله بین پنجه زنی و ساقه روی ¼ +قبل از خوشه دهی) T3 ¼به هنگام کاشت + ¼پنجه زنی+¼ساقه روی +¼خوشه دهی)و باکتری های محرک رشد در پنج سطح (عدم تلقیح با باکتری به عنوان شاهد تلقیح بذر با ازتوباکتر، تلقیح بذر با آزوسپیریلوم لیپوفروم، تلقیح بذور با سودوموناس سویه 41 و تلقیح بذور با سودوموناس سویه 4) بودبیشترین میزان انتقال ماده خشک از کل اندام های هوایی به ترکیب تیماری T2 × عدم پرایمینگ بذر با باکتری برآورد گردیدسهم انتقال مجدد در عملکرد دانه به طور معنی دار تحت تاثیر تیمارها قرار گرفت. مقایسه میانگین ها نشان داد که بیشترین وسهم انتقال مجددکل اندام هوایی در عملکرد دانه ، انتقال ماده خشک از ساقه و سهم انتقال مجدد از ساقه در زمان T2 عدم تلقیح با باکتری های محرک رشد بدست آمد.

کلیدواژه ها

کود نیتروژنه، پرایمینگ، انتقال ماده خشک، جو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.