اثر کلرید کلسیم (cacl2) و مرحله بلوغ میوه بر عمر پس از برداشت میوه توت سیاه (morus alba var. nigra L)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: ششمین همایش یافته های پژوهشی کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: RCANR06_252
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 635
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید لک

دانشجوی کارشناسی باغبانی دانشگاه کشاورزی رامین خوزستان.

میثم محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد باغبانی دانشگاه ایلام

سکینه میرازیی

دانشجو و استادیار دانشگاه کشاورزی رامین خوزستان

مختار حیدری

استادیار دانشگاه رامین خوزستان.

چکیده

کلرید کلسیم یکی از ترکیباتی است که کاربرد آن برای افزایش عمر انبارمانی میوه‌های سته مانند توت‌فرنگی، تمشک و انگور پیشنهاد شده است. باتوجه به عدم وجود اطلاعات کافی در مورد روش‌های افزایش عمر انبارمانی توت سیاه (morus alba) در این تحقیق بصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار، اثر برهمکنش غلظت‌های مختلف کلرید کلسیم (صفر، 1 و 2 درصد)، مرحله بلوغ میوه براساس شدت توسعه رنگ میوه(مرحله قرمز، قرمز مایل به سیاه و سیاه) و مدت زمان انبارمانی ( 1 و 2 هفته) بر برخی شاخص‌های کیفی و بیوشیمیایی میوه توت سیاه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که درهر دو تیمار 1 و با 2 درصد کلرید سدیم با پیشرفت بلوغ میوه از قرمز تا سیاه، اسیدیته قابل تتراسیون و نسبت مواد جامد محلول به اسیدیته قابل تیتراسیون به صورت معنی‌داری کاهش یافت. با رسیدن رنگ میوه به مرحله سیاه، مواد قهوه‌ای کننده رنگ افزایش یافت در غلظت‌های 1 و یا 2 درصد کلرید کلسیم پس از یک هفته انبارمانی، بیشترین ویتامین ث نسبت به نمونه شاهد داشت. نتایج نشان دادند که تیمار میوه‌های توت سیاه در مرحله قرمز مایل به سیاه و یا سیاه با غلظت 1 درصد کلرید کلسیم و مدت زمان انبارداری 1 هفته، بهترین تیمار برای افزایش عمر انبارمانی میوه توت سیاه می‌باشد.

کلیدواژه ها

توت سیاه (morus alba var. nigra L) کلرید کلسیم، مرحله رسیدگی، زمان انبارداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.