تدوین الگوریتمی براساس دو روش هوش مصنوعی و پردازش تصویر در تخمین حجمپرتقال

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: ششمین همایش یافته های پژوهشی کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: RCANR06_177
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1029
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد سبزی

دانشجوی کارشناسی ارشد

پیام جوادی کیا

استادیار گروه مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی

حکمت ربانی

دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی کرمانشاه

چکیده

ماشین بینایی و پردازش تصویر روش‌های نوینی هستند که در بخش کشاورزی کاربردهای مختلفی دارند. از جمله کاربردهایماشین بینایی تعیین حجم، درجه‌بندی، تشخیص آسیب‌های سطحی، تعیین رقم محصولات مختلف می‌باشد. در این تحقیق به بررسی چگونگی سورتینگ میوه‌ها با استفاده از روش پردازش تصویر وعصبی – فازی ANFIS می‌پردازیم. 100 نمونه پرتقال بم بصورت رندم انتخاب گردید. تمام آزمایش‌ها در مدت دو روز با دمای آزمایشگاه بین 22 تا 26 درجه سانتی‌گراد انجام شد. الگوریتم توسعه داده شده در نرم‌افزار متلب قادر به اندازه‌گیری مساحت، محیط، نسبت طول به مساحت، ارزش مقادیر قرمز، سبز و آبی، عرض، کنتراست، بافت، نسبت عرض به مساحت، عرض به طول، ناهمواری و طول می‌باشد. در روش‌های عصبی – فازی و عصبی ژنتیک داده‌ها به دو دسته 70 درصدی جهت آموزش و 30 درصدی جهت تست تقسیم شدند. در بهترین مدل ضریب تعیین R2 برای روش عصبی – فازی 988/0 بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که اگر آنالیز داده‌ها با استفاده از روش انفیس انجام گیرد، سیستم سورتینگ غیر مستقیم با درصد خطای کم می‌تواند راه‌اندازی گردد.

کلیدواژه ها

پردازش تصویر، ماشین بینایی، ، عصبی– فازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.