گذر سیاره زهره از مقابل خورشید در تاریخ 19 خرداد 1383

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: کنفرانس فیزیک ایران ۱۳۸۴
  • کد COI اختصاصی: IPC84_137
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2255
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدتقی عدالتی

گروه فیزیک دانشگاه فردوسی مشهد ، پردیس دانشگاه فردوسی

محمدمهدی مطیعی

مرکز تحقیقات زمین لرزه شناسی دانشگاه فردوسی مشهد ، پردیس دانشگاه فرد

مهرداد دهرآزما

گروه فیزیک دانشگاه فردوسی مشهد ، پردیس دانشگاه فردوسی

چکیده

گذر سیاره زهره از برابر خورشید پدیده بسیار نادری است که کمتر کسی در طول عمر خود می تواند یک جفت آن را بیشتر از یک بار رصدکند . آخرین گذر زهره در سال 1882 م . اتفاق افتاد . گذر بعدی در سال 2004 م . یعنی 122 سال بعد از آخرین گذر 1882) م .) اتفاق افتاد . این پدیده که حدود 6 ساعت به طول انجامید فرصتی بسیار مناسب بود تا با رصد و محاسبات مربوط به آن یکی از بنیادی ترین فواصل مورد استفاده در علم نجوم یعنی فاصله متوسط زمین تا خورشید، مجددا اندازه گیری شود و میزان خطای اندازه گیریها نیز تعیین گردد . علاوه بر آن اندازه گیری شعاع مدار سیاره زهره، اندازه گیری شعاع کره زمین، اندازه گیری شعاع زاویه ای خورشید و تعیین مختصات دقیق جغرافیایی محل از دیگر مواردی بودند که با استفاده از رصد، ثبت و اندازه گیریهای مرتبط با گذر زهره به آنها پرداخته شد .

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.