ارزیابی و آسیب شناسی تجربیات کشور در برقراری موثر ارتباط صنعت و دانشگاه

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت چالشها و راهکارها
  • کد COI اختصاصی: ICMM01_0661
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 720
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا محمد پور

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، گرایش تحول، دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

داود کیاکجوری

دکتری مدیریت دولتی، گرایش منابع انسانی ، استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

مسلم رسولی

کارشناس ارشد مدیریت دولتی، گرایش مالی و کارمند بانک مرکزی

چکیده

بررسی وضعیت صنعتی و تحقیقاتی کشور نشان میدهد که رابطه میان دانشگاه و صنعت آنطور که باید وجود ندارد . اگر چه ممکن است در برخی موارد یا مقاطع ارتباط منطقی و مناسبی برقرار شده باشد اما آنچه که برای پیشرفت مستمر و موثر و افزایش کارایی عملکردها و ارتقای کیفیت محصولات و خدمات در سطح کشور نیاز است مستلزم تعریف و تبیین ارتباط منطقی بین این نهادها و استقرار و استمرار آن است .هدف از نوشتن این مقاله آن است که با تکیه بر آموزه های برگرفته از آراء و نظریه های مطروحه در کل مقاله و طرح پیشینه اجمالی ارتباط دانشگاه و صنعت، به اهمیتو ضرورت این ارتباط پرداخته و با ترسیم منافع دوجانبه دانشگاه و صنعت ، ابتدا انتظارات و مشکلات و مسائل موجود برسر این ارتباط را روشن نماید و سپس با توجه بهمسائل و چالشهای مشترک آموزش عالی در عرصه بین المللی به ارائه راه حل در قالب راه حلهای مقطعی و درازمدت که امکان ارتباط پایدار بین دانشگاه و صنعت را در کشور بیشتر تضمین نماید،بپردازد.با توجه به قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ایران، که بر پاسخگویی مراکز علمی، پژوهشی و آموزشی کشور به تقاضای اجتماعی، فرهنگی وصنعتی تاکید شده است . از این رو ، ایجاد ارتباط بین صنعت و دانشگاه اهمیت بسیاری یافته است . از این دیدگاه ارتباط دولت، دانشگاه و صنعت در ایران ، نیاز به مطالعه و بررسی مجدد دارد . راهکار های فعلی نمی تواند جوابگوی شرایط جدید کشور باشند و اگر بخواهیم تحقق اهداف پیش بینی شده در سند چشم انداز 1404جمهوری اسلامی ایران، که در آن جامعه باید برخوردار از دانشی پیشرفته در زمینه تولید علم و فناوری و رشد پرشتاب اقتصادی باشد، لازم است رویکردهای جدیدیآغاز شوند.در این مقاله سعی بر آن شده است ابتدا توصیفی چند از اهمیت و ضرورت گریز ناپذیر ارتباط صنعت و دانشگاه به عمل آوریم که رمز توسعه ی ملی است و بعد در ادامهموانعی را که در این راستا وجود دارد از دید دانشگاه های مختلف کشور بیان خواهیم کرد و نتایج را مورد بحث و بررسی قرار خواهیم داد .در پایان پیشنهاداتی چند برای رفع این موانع و پیش رفتن دانشگاه ها به سمت جامعه محوری ارائه خواهد شد.

کلیدواژه ها

آسیب شناسی تجربیات کشور، ارتباط صنعت و دانشگاه ، بررسی موانع صنعت و دانشگاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.