مقایسه تئوریکی فرهنگ سازمانی بانک های دولتی و خصوصی در ایران بر اساس مدل دنیسون

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت چالشها و راهکارها
  • کد COI اختصاصی: ICMM01_0657
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1174
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا محمدپور

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، گرایش تحول، دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

مرضیه گرجی پشتی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

علی کرمی

کارشناس ارشد مدیریت دولتی ، گرایش مالی، کارمند بانک مرکزی

چکیده

مرور نوشته های صاحب نظران مدیریت مبین این واقعیت است که فرهنگ سازمانی ، رفتار کارکنان را در سازمان شکل میدهد و تاثیر بسزایی بر رفتار مدیران و کارکنان در تمام سطوح سازمان داشته و از همین رو با هدف اینکه می توان توانایی یک سازمان را با توجه به ابعاد مختلف فرهنگی دنیسون تحت تاثیرقرار داد این پژوهش به رشته ی تحریردرآمد این مقاله در دو بخش سازماندهی شده است .در بخش نخست سعی گردیده ، تحقیقات تجربی انجام شده در زمینه فرهنگ سازمانی هم در بانک های خصوصی و هم در بانک های دولتی بر اساس مدل دنیسون شناسایی و بیان گردد .در بخش دوم به مقایسه تطبیقی – تجربی پژوهش های صورت گرفته پرداخته و شباهتها و تفاوتها حاصل از این مقایسه خلاصه و مختصربیان شده است ، تا جمع بندی نتایج بسهولت میسر گردد . در پایان نیز با توجه به مستندات ارائه شده در متن مقاله، مواردی به عنوان پیشنهادات به منظور انجام تحقیقات آتی در ارتباط با موضوع مقاله حاضر ارائه گردیده است .درمجموع نتایج حاصل از این پژوهش نشان خواهد داد که اندازه گیری فرهنگ سازمانی آنهم بر اساس مدل دنیسون می تواند به عنوان یک مزیت رقابتی در کنار سایر ابزارهای استراتژیک هم در بانک های دولتی و هم در بانک های خصوصی مورد استفاده قرار گیرد و با بهبود هریک از شاخص ها و ویژگی های فرهنگسازمانی می توان بر اثر بخشی هر سازمانی افزود .

کلیدواژه ها

فرهنگ سازمانی ، بانک های دولتی و خصوصی، مدل دنیسون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.