بررسی رابطه سازوکارهای حاکمیت شرکتی ودستکاری اقلام تعهدی اختیاری درشرکت های پذیرفته شده دربورس اوراق بهادارتهران
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین همایش ملی حسابداری ، حسابرسی و مدیریت
- کد COI اختصاصی: CAAMM01_152
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1219
نویسندگان
استادگروه حسابداری دانشگاه علامه طباطبائی
دانشجوی دکتری حسابداری دانشگاه علامه طباطبائی
دانشجوی کارشناسی ارشددانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
چکیده
حاکمیت شرکتی، مجموعه سیاست ها، روشها و اقداماتی است که برای تأمین منافع ذی نفعان شرکت ها تدوین و به اجرا گذاشته می شود. هدف آن، افزایش ضریب اطمینان فعالیت های شرکت و سیاست های مدیریت در راستای منافع سهامداران به طور مشخص و به طور کلی، تمامی ذینفعان است. بنابراین، می توان انتظار داشت که مکانیزم های حاکمیت شرکتی بتواند رفتارهای فرصت طلبانه مدیران را در جهت به حداکثر رساندن ثروت خود و جلوگیری از زیان رساندن به سهامداران کنترل کند. پژوهش حاضر با هدف آشکارسازی جنبه ای از پیامدهای اقتصادی جایگاه حاکمیت شرکتی در ایران به بررسی ارتباط بین برخی مکانیزم های حاکمیت شرکتی و دستکاری اقلام تعهدی اختیاری شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می پردازد. برای دستیابی به اهداف پژوهش تعداد 100 شرکت با روش نمونه گیری حذفی و برای دوره مالی 1385 – 1390 انتخاب گردید. جهت آزمون فرضیه های پژوهش از روش داده های ترکیبی استفاده شد. یافته های پژوهش نشان می دهد که بین مکانیزم های حاکمیت شرکتی و دستکاری اقلام تعهدی اختیاری رابطه منفی و معنی داری وجود دارد. بدین معنی که با افزایش مکانیزم های حاکمیت شرکتی میزان اقلام تعهدی اختیاری کاهش می یابدکلیدواژه ها
حاکمیت شرکتی ، رفتارهای فرصت طلبانه مدیران ، دستکاری اقلام تعهدی اختباری ، روش دادههای ترکیبی ، بورس اوراق بهادارتهرانمقالات مرتبط جدید
- بررسی و شناسایی ارتباط یادگیری سازمانی با عملکرد شرکت با نقش میانجی خلاقیت و مدیریت کیفیت جامع
- بررسی تاثیر تردید حرفه ای و ویژگیهای شخصیتی بر کیفیت گزارش حسابرسی
- بررسی تاثیر اشتیاق کارآفرینانه بر توسعه منابع انسانی الکترونیکی با نقش میانجی رهبری کارآفرین (مورد مطالعه: صنایع نساجی هالل ایران)
- تاثیر انعطاف پذیری کارکنان بر توسعه منابع انسانی الکترونیکی
- تاثیر همدلی سازمانی بر مشارکت کارکنان با نقش میانجی جو سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.