ارزیابی مدیریت منابع آب و خاک حوزه آبخیز (مطالعه موردی: حوزه آبخیز پلاسجان)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کاربرد علوم و فناوریهای نوین در کشاورزی و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: MYBOOD01_097
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 847
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسن زاده نفوتی

استادیار گروه آبخیزداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد، ایران

علی اکبر جمالی

استادیارگروه آبخیزداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد، میبد، ایران

محبوبه خنجری هندچوب

دانشجوی کارشناسی ارشد(مسئول مکاتبات)، دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد، میبد، ایر

چکیده

حوزه آبخیز پلاسجان واقع در حوضه فریدون‌شهر یکی از زیر حوضه‌های اصلی حوزه آبخیز زاینده‌رود می‌باشد که نتایج مدیریت آن تأثیر قابل ملاحظه‌ای در وضعیت حوزه آبخیز زاینده‌رود دارد. به همین دلیل در خصوص مدیریت منابع آب و خاک آن فعالیت‌های بسیاری صورت گرفته است که در این پژوهش سعی گردیده در قالب یک مدل ارزیابی از مرحله بررسی تا مرحله اجرا و پس ازآن، پروژه‌ها به صورت گام به گام موردبررسی قرار داده مدیریت منابع آب و خاک منطقه را ارزیابی نمود. در این تحقیق که از یک مدل کیفی بهره‌گیری شده، طرح های اجرایی بر پایه شاخص‌های مختلف و زیر شاخص‌های مربوطه‌ امتیازدهی و وضعیت آن از نظر عملکرد طرح تعیین گردید. هم‌چنین منطقه مورد مطالعه را از نظر بارش، فرسایش و رسوب قبل و بعد از اجرای طرح ارزیابی و مشخص گردید که در میزان فرسایش و رسوب بین قبل و بعداز اجرای طرح‌ها اختلاف معنی‌داری وجود ندارد. به منظور جمع‌بندی نتایج حاصله عوامل در چند گروه تقسیم‌بندی و هر کدام از این عوامل توسط عوامل جزئی‌تر به طور وزنی امتیازدهی شدند. بر پایه این مدل به طرح‌های ابخیزداری حوزه ابخیز پلاسجان امتیاز 39 تعلق می‌‌گیرد که نشان‌دهنده مدیریت ضعیف منابع آب و خاک در منطقه می‌باشد.

کلیدواژه ها

ارزیابی، پروژه‌های آبخیزداری، مدل تجربی، حوزه آبخیز پلاسجان، فرسایش، رسوب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.