نگرشی بر مدیریت مناطق ساحلی در ایران براساس راهکارهای توسعه پایدار

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF01_1543
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 908
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین یوسف نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد گرایش آلودگی محیط زیست دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء

نوید زمانی

عضوهیئت علمی دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء

مسلم مومنی اصل

رئیس مرکز راهکارهای دستیابی به توسعه پایدار

چکیده

باتوجه به حساسیت و شکنندگی سواحل در برابر فرسایش و آلودگی ها، اداره ساحل نیازمند یک سیستم مدیریتی کارامدو یکپارچه است،تا در سایه آن توسعه پایدار در این گونه نواحی امکان پذیر باشد.20 درصد از سطح جهان را سواحل تشکیل می دهند، در نواحی ساحلی دریا عدم هماهنگی برنامه ها و کارکرد بخش ها و نهادهای مختلف در اجرای برنامه توسعه ،بهره برداری غیر پایدار از منابع آبزی و دیگر فعالیت های ساحلی به آلوده شدن ساحل و دریا منجر شده و در عین حا تعادل فرایندهای اکوسیستمی را در ساحل دچار اختلال نموده است. مدیریت سواحل که در بر گیرنده افزایش سطح آب دریاها نیز می باشددر سالهای اخیر به منظور حفظ بوم زیستگاه ها است. مناطق ساحلی از پربارترین وپویاترین منابع اکولوژیکی وبستر فعالیت های عظیم اقتصادی واجتماعی درجهان به شمارمی روند .هدف از این تحقیق این است که تدوین راهبردها یتوسعه زیست محیطی درسواحل واجرای صحیح مدیریت،نیازمندآگاهی یافتن ازفرایندهای اکوسیستمی دریا وسواحل،شناخت محدودیت ها وتوانمندی های محیط طبیعی،چالش های مربوط به مدیریت درسواحل ونقش نهادهای مردمی ودولتی وهمچنین نقش سازندهی کارکرد های مدیریت ساحلی درحفظ سواحل است.

کلیدواژه ها

مدیریت و سازماندهی ، سواحل ، کارکرد ساحل ، اراضی ساحلی ، مدیریت یکپارچه سواحل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.