جمع آوری و شناسایی گیاهان سمی در سطح مراتع(مطالعه موردی:حوزه آبخیز تلخ آب شهرستان بهبهان)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF01_1250
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1153
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود حمیدیان

دانش آموخته کارشناسی ارشد مرتعداری دانشگاه تهران

جواد پوررضایی

دانشجوی دکترای مرتعداری دانشگاه صنعتی اصفهان

سکینه جعفری

دانش آموخته کارشناسی مهندسی منابع طبیعی دانشگاه شهید چمران اهواز

آسیه درویشی

دانش آموخته کارشناسی ارشذ مرتعداری دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

به طور معمول گیاهان سمی به تعداد و مقدار کم در ترکیب پوشش گیاهی اغلب مراتع وجود دارند، ولی از نظر آسیبی که به دام وارد می کنند و همچنین از نظر این که با گیاهان مرتعی رقابت می کنند، مورد توجه اند و در پاره ای از موارد مبارزه با آن ها ضروری است. برای انجام این تحقیق ابتدا مبادرت به تهیه فهرست فلورستیک حوزه آبخیز تلخ آب در شهرستان بهبهان گردید. سپس با استفاده از روش های اسنادی- کتابخانه ای گیاهان سمی شناسایی و خانواده، عامل سمیت، حیوانات حساس و علائم مسمومیت مشخص گردید. تعداد 136 گونه گیاهی از 42 تیره مورد شناسایی قرار گرفت، در بین گونه های حوزه آبخیز تلخ آب 6 گونه سمی از 5 تیره گیاهی شناسایی شدند، از گونه های سمی مهم این حوزه Phalaris paradoxa و Papaver dubium را نام برد. اگرچه گیاهان سمی درصد ناچیزی از فلور حوزه آبخیز تلخ آب رو به خود اختصاص داده اند ولی همین تعداد کم هم می تواند اثرات بد و ناگواری را بر روی دام های منطقه بگذارد، یکی از راه هایی که می تواند در درازمدت باعث ضعیف شدن این گیاهان گردد، رعایت اصول صحیح چرا و استفاده از سیستم های چرایی است. با توجه به کم بودن گیاهان سمی در ترکیب گیاهی حوزه آبخیز تلخ آب، کنترل انفرادی گیاهان با دست با استفاده از وسایلی مانند داس، تیشه و بیل توصیه می گردد.

کلیدواژه ها

گیاهان سمی، حوزه آبخیز تلخ آب، سمیت، بهبهان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.