تولید کالوس ترد و شکننده برای کشت سلولی در اثر تنظیم کننده های رشد بر زعفران (Crocus sativus L)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF01_1070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 886
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید امیر یاسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد،دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، گروه کشاورزی، دامغان، ایران

سیدمهدی زیارت نیا

استاد تمام و عضو هیات علمی،پژوهشکده صنایع غذایی ایران

عبدالرضا باقری

استاد تمام و عضو هیات علمی، گروه بیوتکنولوژی و به نژادی گیاهی دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

بهاره کاشفی

استادیار و عضو هیات علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، گروه کشاورزی، دامغان، ایران

چکیده

زعفران با نام عمومی saffron و نام علمی Crocus sativus گرانبهاترین گیاه زراعی دارویی و اقتصادی موجود در روی کره زمین است و در طب نقاط مختلف جهان به عنوان گیاهی آرام‌بخش، ضد اسپاسم، اشتهاآور با خواص آنتی‌اکسیدانتی استفاده می‌شود. این پژوهش با هدف تولید کالوس ترد و شکننده برای کشت سلولی در اثر تنظیم‌کننده‌های رشد بر زعفران در آزمایشگاه پژوهشکده علوم و صنایع غذایی خراسان انجام شد. به این منظور از 36 ترکیب تنظیم‌کننده‌های رشدی شامل 2,4-D و NAA به میزان 2.4 و 8 میلی‌گرم در لیتر به همراه BA و Kin به میزان 1، 4 و 8 میلی‌گرم در لیتر درمحیط کشت MS جهت القای کالوس استفاده گردید و 24 نوع ترکیب متفاوت هورمونی شامل 2,4-D و NAA به میزان 5/. و 1 میلی‌گرم در لیتر به همراه BA و Kin به میزان 2/. ، 5/. و 1 میلی‌گرم در لیتر در محیط کشت MS جهت تولید کالوس شکننده کشت شدند نتایج آزمایش نشان داد هورمون NAA(8mg/L) به همراه BA(1mg/L) بهترین تیمار در کالوس‌زایی در محیط کشت MS می‌باشد و بهترین تیمار در تولید کالوس‌ ترد و شکننده هورمون 2,4-D(1mg/L) به همراه Kin(0.2mg/L) می‌باشد.

کلیدواژه ها

زعفران، القای کالوس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.