کالیبراسیون دستگاه ترموسایکلر جهت بررسی تنوع ژنتیکی گیاه مامیران (Chelidonium majus)با استفاده ار مارکر مولکولی ISSR
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
- کد COI اختصاصی: NACONF01_0977
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 744
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد زیست گیاهی دانشگاه پیام نور ساری
دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
استادیار دانشگاه پیام نور ساری
چکیده
امروزه از نشانگرهای مولکولی در سطح وسیعی استفاده میشود. این تکنیک ها عمدتاً برای نقشه یابی ژنی، تشخیص ژنوتیپ های مطلوب، مطالعات تکوینی و فیلوژنتیک در گیاهان بکار برده می شوند. در این راستا پس از استخراج DNA از گیاه، نیازمند یک روش مناسب جهت تکثیر توالی قطعات DNA می باشد. چندشکلی تکثیر اختصاصی DNA (ISSR) یک روش ساده و قابل اعتماد برای تشخیص پلی مورفیسم DNA است و بطور گسترده ای در مطالعات تنوع ژنتیکی با استفاده از آغازگرهای بلند بکار گرفته میشود. در پژوهش حاضر که برای اولین بار در ایران صورت پذیرفت، واکنش ISSR و شرایط بهینه سازی چرخه دمایی برای تولید قطعات تکثیر ISSR از گیاه مامیران (Chelidonium majus) مورد بررسی قرار گرفت. برای تعیین شرایط بهینه، غلظت های مختلف MgCl2،DNA الگو، آنزیم Taq پلیمراز،پرایمر،dNTPs و همچنین برنامه های مختلف چرخه دمایی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. با توجه به نتایج حاصله بهترین الگوهای باندی تجدیدپذیر با استفاده از 94/. میکرولیتر از پرایمر،MgCl2 به مقدار 7/. میکرولیتر،2 میکرولیتر از DNA الگو،37/. میکرولیتر dNTPs و 2/. میکرولیتر Taq پلیمراز، که به حجم 12/5 میکرولیتر می رسانده شده بودند بدست آمد. از 5 آغازگر استفاده شده، 3 آغازگر ISSR-8،و ISSR-14 و ISSR-2 پلیمورفیسم را به صورت باندهای واضح نشان دادند. در نهایت با توجه به نتایج حاصل، واکنش ISSR -PCR بهینه سازی شده را میتوان در تجزیه و تحلیل تنوع ژنتیکی گیاه مامیران مورد استفاده قرار داد.کلیدواژه ها
تنوع ژنتیکی، نشانگر مولکولی ISSR ،مامیرانمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.