معیارهای سنجش تنوع ژنتیکی در جمعیت های حیوانی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
- کد COI اختصاصی: NACONF01_0614
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 666
نویسندگان
دانش آموخته علوم دامی، دانشگاه زابل
استادیار گروه علوم دامی، دانشگاه زابل
چکیده
تغییر در توالی نوکلئوتیدی سبب ایجاد تنوع در ساختمان ژنتیکی یک جمعیت می شود. آگاهی از تنوع ژنتیکی و مدیریت منابع ژنتیکی از مسائل مهم در پروژه های اصلاح نژادی محسوب می شود. به همین ترتیب، دانستن اطلاع از فاصله ژنتیکی نسبی موجود در بین افراد یا جمعیت ها در برنامه های اصلاحی اهمیت ویژه ای دارد. در آغاز یک برنامه اصلاحی آگاهی از خویشاوندان ژنتیکی در میان ژنوتیپ ها، تکمیل کننده اطلاعات فنوتیپی در پیش برد اصلاح جمعیت هاست.همچنین، اطلاع از شباهت های ژنتیکی در بین ژنوتیپ ها موجب می شود انتخاب والدین در یک برنامه و تلاقی آن ها به سادگی انجام و هتروزیس به خوبی نمایان گردد. حفظ تنوع ژنتیکی برای ادامه بهبود ژنتیکی دام، یک امر مهم و اجتناب ناپذیر است. با حفظ نمونه جمعیتی در تمامی نژاد های یک گونه که دارای بیشترین تفاوت ژنتیکی می باشند، می توان حداکثر تفاوت ژنتیکی را حفظ کرد. این نمونه ها نژاد هایی را شامل می گردند، که دارای آلل ها یا ترکیبات آللی منحصر به فرد می باشند. در بسیاری موارد، به کارگیری روش های اصلاح نژادی، عمدتاً متکی بر فنوتیپ، سبب شده است تا تعداد نسبتاًکمی از فنوتیپ های مطلوب، توسعه و انتشار یابند و به موازات آن تنوع ژنتیکی موجود، کاهش یابد. بنابراین هدف از مطالعه اخیر بررسی معیار های تنوع ژنتیکی در تحقیقات حیوانی می باشد.کلیدواژه ها
تنوع ژنتیکی، هتروزیگوسیتی، نئی، چند شکلی، همخونیمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.