مدیریت جامع پسماندشهری

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی زیست بوم پایدار و توسعه
  • کد COI اختصاصی: ARAKDOC01_073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 773
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم بصیری

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی بازاریابی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

چکیده

بر اساس گزارش ارائه شده توسط سازمان ملل متحد و گروه حفاظت از محیط زیست ایران ، در کشور های توسعه یافته نزدیک به 80 درصد از زباله ها بازیافت شده و به چرخه مصرف بازگشته و بقیه سوزانده می شود و یا در مکان های دفن زباله ریخته می شود در حالی که در ایران تنها در حدود 8 درصد از زباله ها بازیافت شده و بقیه عمدتاً به روش غیر بهداشتی دفن می شود. بخش عظیمی از زباله های جامد دارای ویژگی هایی است که سلامت انسان و همه موجودات زنده را تهدیدمی کند. آلودگی هوا ، خاک ، آب های سطحی و زیر زمینی و همچنین توسعه محیط مساعد برای حشرات و حیوانات مضر و... از مشکلات مهم دفن غیر بهداشتی زباله می باشد که می تواند آسایش و سلامت شهروندان را تحت تأثیر قرار دهد و حتی منجر به شیوع بیماری های مهلک و یا حتی مرگ و میر دسته جمعی شود . از آن جا که عدم توجه به مسائل زیست محیطی محل دفن زباله در بسیاری از شهرستان ها ی ایران به یک عامل تهدید خطرناک بهداشتی تبدیل شده است و مسئله مدیریت آن به یک امر لازم و اجتناب ناپذیر تبدیل شده است بنا بر این با توجه به چشم انداز بیست ساله کشور وتکیه براصل 50 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و اهمیت حفظ محیط زیست ، امروزه مدیریت پسماند یکی از ضروری ترین محورهای توسعه پایدار محسوب می گردد. از این رو در این تحقیق که به روش توصیفی و بر اساس مطالعات کتابخانه ای صورت پذیرفته است اجزای سامانه جامع مدیریت پسماند شهری مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.در پایان پیشنهاد می شود با به کارگیری مدیریت نظام یافته مواد زائد و استفاده از کلیه استراتژی های مدیریت پسماند با توجه به شرایط اجتماعی ، اقتصادی ، زیست محیطی و آنالیز فیزیکی پسماند موجود علاوه بر کاهش هزینه های مدیریت پسماند های شهر ، موجب درآمد زایی و ایجاد اشتغال در این بخش شویم

کلیدواژه ها

مدیریت پسماند ، محیط زیست ، زباله

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.