تحلیل اگزرژی آبگرمکن های خورشیدی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس و نمایشگاه بین المللی انرژی خورشیدی
  • کد COI اختصاصی: ICESE01_106
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1558
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن پهلوانزاده

استاد دانشگاه تربیت مدرس دانشکده مهندسی شیمی

مجتبی باقری

دانشجوی دکترا مهندسی شیمی، دانشگاه تربیت مدرس

مریم حسینی

دانشجوی دکترا مهندسی شیمی، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

آبگرمکن خورشیدی یکی از متداولترین تجهیزات استفاده از انرژی خورشیدی میباشد. آبگرمکن خورشیدی، بخاطر جذابیت اقتصادی آن در مقایسه با دیگر انواع کابردهای انرژی خورشیدی، یکی از مهمترین وسایل برای استفاده از اینانرژی میباشد. ارزیابیهای اخیر آبگرمکن های خورشیدی، بر اساس قانون اول ترمودینامیک بوده است که این نوع از ارزیابی ها، کارایی این وسیله را به خوبی توصیف نمی کنند. بنابراین، لازم است که آبگرمکن خورشیدی را بر اساس قانوندوم ترمودینامیک ارزیابی کرد. در این مطالعه تحلیل انرژی بر اساس تئوری سه مرحله ای و با هدف فراهم کردن روشهایی برای صرفه جویی در هزینه و نگه داشتن بازده آبگرمکن خانگی در مقدار مطلوب، انجام گرفته است. نتایج نشان دادند که برای یک عایق معمولی آبگرمکن خورشیدی در مقیاس خانگی، مقادیر اگزرژی تلف شده در اثر عایق حرارتیناقص کلکتور و عایق حرارتی ناقص مخزن ذخیره سازی، قابل صرف نظر نیستند. تلفات اگزرژی به علت برگشت ناپذیری در کلکتور، اساسا به دلیل برگشت ناپذیری انتقال حرارت و تلفات اگزرژی به علت برگشت ناپذیری در مخزن ذخیره سازی،به علت اختلاط آب در دمای مختلف ایجاد میشوند. تلفات اگزرژی به علت برگشت ناپذیری در کلکتور، برای سیستم مانندنیروی محرکه عمل میکند. طراحی مناسب مخزن ذخیره سازی و پایین بودن مقدار برگشت ناپذیری های آن باعث افزایش بازده اگزرژی میشود. برای کلکتور، که هسته ی اصلی آبگرمکن خورشیدی در مقیاس خانگی میباشد، یک انتخاب مناسب برای عرض صفحه و تعدا لایه های پوشش لازم است. همچنین رابطه بین بازده اگزرژی کلکتور و عرض صفحه با تعداد لایه پوشش تحلیل شد

کلیدواژه ها

آب گرم کن خورشیدی- تحلیل اگزرژی- نظریه سه مرحلهای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.