تعیین مکان و ظرفیت بهینه واحدهای تولیدپراکنده از نوع فتوولتائیک با درنظر گرفتن شاخصهای بازار برق در شبکههای توزیع

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس و نمایشگاه بین المللی انرژی خورشیدی
  • کد COI اختصاصی: ICESE01_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 748
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه نوری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی برق قدرت، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه بیرجند

مرتضی حق شناس

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی برق قدرت، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه بیرجند

سعیدرضا گلدانی

عضو هیات علمی گروه مهندسی قدرت، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه بیرجند

چکیده

در سالهای اخیر اقدامات مختلفی برای بهینهسازی و تغییر سیستمهای قدرت از ساختار سنتی به ساختاری جدید بامالکیتهای خصوصی صورت گرفته است. در نتیجه این تغییر و تحول چشمگیر در زمینه فناوریهای تولیدات پراکندهانتظار میرود که این منابع نقش مهم و اساسی را در صنعت برق ایفا کنند. در این میان نیروگاه های فتوولتائیک به عنوان یک منبع انرژی پاک جایگاه ویژهای را به خود اختصاص دادهاند. از جمله مزایای سیستمهای فتوولتائیک میتوان بهسازگاری آنها با محیط زیست، کاهش تراکم خطوط انتقال انرژی، کاهش تلفات شبکه، بهبود کیفیت توان و قابلیت بکارگیری این سیستمها در تولید همزمان توان اکتیو و راکتیو اشاره کرد. از اینرو تا کنون روشهای متعددی برای تعیین مکان و ظرفیت بهینه این نیروگاه ها در شبکه های توزیع و فوق توزیع، با اهداف گوناگون مورد مطالعه قرار گرفته است.این در حالی است که در اکثر این تحقیقات اثر قیمت بازار انرژی در تعیین مکان و ظرفیت یک واحد تولید پراکنده در نظر گرفته نشده و صرفاٌ هدف کاهش تلفات و هزینههای بهرهبرداری از سیستم بوده است. در تکمیل مطالعات انجامگرفته، در این مقاله از شاخص مقایسه قیمت انرژی تحویل شده به مشترک )از طریق شبکه یا سیستم فتوولتائیک( برای تعیین مکان بهینه سیستمهای فتوولتائیک در شبکه توزیع استفاده شده است. در روش پیشنهادی علاوه بر هزینه تلفات، سایر مولفههای هزینه برق تحویلی به مشترک در نظر گرفته شده است. در این روش هزینه انتقال انرژی الکتریکیاز شبکه توزیع با در نظر گرفتن قیمت انرژی فتوولتائیک توسط الگوریتم قیمتگذاری مکانی دسترسی به گرههای شبکه توزیع بدست میآید. پس از تعیین مکان بهینه هر نیروگاه فتوولتائیک با استفاده از الگوریتم پیشنهادی، ظرفیت و حوزه خدمات دهی هر واحد با توجه به موقیت مکانی آن مشخص میشود. نتایج روش پیشنهادی بر روی یک شبکه تست عملکرد صحیح این روش را تأیید میکند

کلیدواژه ها

مکانیابی نیروگاه های فتوولتائیک منابع تولید پراکنده بهبود پروفیل ولتاژ الگوریتم قیمتگذاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.