طراحی بهینه و اجرای نیروگاه خورشیدی در شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان شرقی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس و نمایشگاه بین المللی انرژی خورشیدی
  • کد COI اختصاصی: ICESE01_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 922
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد فرجی

شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان شرقی

یوسف سرافراز

شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان شرقی

احمد چلبیانلو

شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان شرقی

حسن غفوریان

شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان شرقی

چکیده

امروزه استفاده از انرژی های تجدید پذیر به طور گسترده ای در دنیا مورد توجه قرار گرفته است.در این میان انرژی خورشیدی به دلیل مزایای زیادی که دارد از اهمیت ویژه ای برخودار است.از مزایای اقتصادی طرح میتوان به عدم نیاز به سوخت - نصب آسان و متصل در هر محل - بهره برداری کم هزینه - صرفه اقتصادی در بلند مدت - منع انرژی رایگان - ایجاد فرهنگ سازی اشاره کرد. به ازای هر 1 کیلوولت استفاده از انرژی خورشیدی از تولید 0.6 کیلوگرم آراینده جلوگیری می شود که این رقم برابر سالیانه 5270 کیلوگرم و این حاصل از سوزانیدن 21222 لیتر گازوئیل است. مطالعات در زمینه انرژی خورشیدی در ایران از حدود 36 سال قبل و به طور همزمان توسط دانشگاههای شیراز و شریف شوع شده است.از جمله طرحهای مهم در این مرکز طرح نیروگاه خورشیدی 10 مگا واتی دانشگاه شیراز می باشد. در این میان پتانسیل سنجی خورشیدی شهر تبریز که در موقیعت 46 و 25 طول شرقی و 38 و 2 عرض شمالی از نصف النهار گرینویچ واقع شده است و ارتفاع تقریبی آن از سطح دریا 1350 متر است مورد بررسی قرار گرفته است. پتانسیل انرژی خورشیدی در تبریز بازای هر متر برج پنل خورشیدی 4.65kwh/m2/day باشد و مقدار متوسط سرعت باد در تبریز 6.1 متر بر ثانیه است.در این مقاله به مطالعه ،طراحی و پیاده سازی سیستم فتوولتائیک متصل به شبکه برای تامین بار ساختمان ستادی شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان شرقی به ظرفیت 50.4 کیلو وات می باشد می پردازیم . برای بهینه سازی طراحی و انتخاب تعداد پنل ها و اینورترها، نحوه آرایش بندی و مدار بندی از نرم افزار Sunny Design استفاده شده است. همچنین با استفاده از نرم افزار Ret screen پتانسیل تابش و پتانسیل وزش باد استخراج گردیده است.

کلیدواژه ها

نیروگاه خورشیدی- سیستم فتوولتائیک متصل به شبکه- Sunny Design

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.