CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اهمیت اقتصادی، زراعت و خواص دارویی گیاه زرشک در استان خراسان جنوبی، گزینه‌ای مناسب جهت توسعه کشاورزی در مناطق خشک و نیمه خشک ایران (با نگاهی بر مدیریت بازاریابی آن به عنوان کالای اصلی صادراتی و درآمدزا در این منطقه محروم)

عنوان مقاله: اهمیت اقتصادی، زراعت و خواص دارویی گیاه زرشک در استان خراسان جنوبی، گزینه‌ای مناسب جهت توسعه کشاورزی در مناطق خشک و نیمه خشک ایران (با نگاهی بر مدیریت بازاریابی آن به عنوان کالای اصلی صادراتی و درآمدزا در این منطقه محروم)
شناسه ملی مقاله: KRESEARCH01_031
منتشر شده در همایش منطقه ای چالشها و راهکارهای توسعه در مناطق محروم در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

فرهود گل محمدی - عضو بسیج اساتید، استادیار رشته ترویج و آموزش کشاورزی و عضو هیئت علمی تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند و همکار دفتر تحقیقات کاربردی
حمید رضوی - عضو هیات علمی و استادیار دانشگاه علوم انتظامی ناجا خراسان جنوبی
معصومه پارسا - دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند

خلاصه مقاله:
استان خراسان جنوبی به عنوان یکی از چهار استان بسیار محروم کشور ایران شناخته می‌شود که عمده اقتصد مردم آن به ویژه در نواحی روستایی بر کاشت و فروش سه محصول مقاوم به کم‌آبی و خشکی و در عین حال باارزش اقتصادی بالا یعنی زرشک، زعفران و عناب استوار می‌باشد. در حدود 98 درصد تولید زرشک کشور در این استان انجام می‌گیرد. انواع زرشک در اکثر کشورهای جهان بیشتر بعنوان یک گیاه دارویی و زینتی شناخته می‌‌شود اما نوع بی‌دانه آن در ایران به صورت یک میوه خشک و بیشتر به عنوان چاشنی به مصرف می‌رسد. این درختجه به دلیل سازگاری فوق‌العاده با شرایط سخت محیطی به ویژه که افزای روزافزون آلودگی‌های زیست محیطی، کاربرد بی‌رویه سموم آفت‌کش و مصرف بیش از حد داروهای شیمیایی منجر به گسترش بیمرای‌ها و اختلالات کبدی شد است با در نظر گرفتن خواص دارویی زرشک در درمان موثر اختلالات کبدی، شایسته است که از تولید فراوان این محصول بومی ایران استقبال کرده ، مزایای آن را به جهانیان بشناسانیم. در این مقاله، نویسنده به معرفی گیاه زرشک، کاشت و داشت و برداشت آن، تاریخچه آن در ایران و جهان،‌خواص و کاربردهای آن، و ارزش اقتصادی و بازاریابی آن در استان خراسان جنوبی می‌پردازد. و در انتها به ارائه راهکارهایی جهت گسترش کاشت و استفاده این محصول در کشور می‌پردازد.

کلمات کلیدی:
زرشک، زراعت، بازاریابی، خاصیت‌ها، خراسان جنوبی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/254424/