برنامه ریزی استراتژیک با استفاده از ماتریس SWOT در درمانگاه ایمان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی حسابداری, مدیریت مالی و سرمایه گذاری
  • کد COI اختصاصی: CAFM02_506
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1251
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم عباسی

دانشیار و عضو هیئت علمی دانشگاه الزهراء

رامین علیزاده شانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی دانشگاه تهران

چکیده

هدف از تهیه این گزارش شناسایی نقاط قوت و ضعف و فرصت ها و تهدیدات درمانگاه ایمان به منظور افزایش بهره وری و جذبمشتری این درمانگاه به وسیله ی تدوین استراتژی مناسب است. در این راستا ابتدا به کمک خبره ها به تبیین و بررسی رسالت و مأموریت و چشم انداز پرداخته شد و سپس به بررسی محیط داخلی و خارجی سازمان جهت استخراج چهار عنصر ماتریس SWOT از طریق ماتریس ارزیابی عوامل داخلی و ماتریس ارزیابی عوامل خارجی پرداخته شد که تکمیل این 2 ماتریس توسط پرسشنامه هایی صورت گرفت که توسط خبرگان درمانگاه (مدیران و پزشکان با تجربه) تکمیل و گردید. سپس به توضیح ماتریس SWOT می پردازیم و پس از آن این ماتریس را برای این نوع درمانگاه ها در نظر گرفته و استراتژی های مناسب برای این گونه شرکت ها را به کمک روش QSPM رتبه بندی می نماییم لازم به ذکر است که جهت تکمیل و رتبه بندی استراتژی ها در ماتریس QSPM نیز مجدد از خبرگان سازمان کمک گرفتیم و سپس با کمک نرم افزار های تصمیم گیری و استفاده از مدل مارتل و زاراس پس از بررسی های به عمل آمده این نتیجه حاصل شد، کهکسب و کار باید قبل از هر اقدامی تصمیم به برنامهریزی مالی نماید و مدیریت بایستی با توجه به تجربه و امکانات موجود نسبت به آناقدام نماید چرا که پله اول برای شروع هر کسبوکاری تأمین مالی میباشد و علاوه بر آن در هیچ کاری بدون برنامهریزی موفقیت حاصلنمیشود. سپس با استفاده از منابع مالی شروع به تغییر در زمینه بهبود فیزیکی نمای داخلی و خارجی، افزایش امکانات رفاهی و زیباسازی درمانگاه نماید. در راستای روند بهبود این کسبوکار با تصویب طرح پزشک خانواده این امکان وجود دارد که با معرفی صحیح این طرح و مزایای آن و با توجه به شهرت پزشکان گامی جدید در راستای جذب مشتری برداشته شود. در ادامه ی پروژه نتایج روش مارتل و زاراس و QSPM مقایسه شده است که در 87% موارد نتایج یکسان شد.

کلیدواژه ها

برنامه ریزی استراتژیک ماتریس SWOT ،ماتریس QSPM ،مدل BSC ،مدل مارتل و زاراس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.