بررسی رابطه دین، اخلاق و قضاوت حسابرس (مطالعه موردی بنگاههای اقتصادی استان هرمزگان)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی حسابداری, مدیریت مالی و سرمایه گذاری
- کد COI اختصاصی: CAFM02_266
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1908
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور
دتنشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد قشم
چکیده
حسابداری و حسابرسی پیش از آنکه به صورت یک علم مدون درآیند و حتی مدتها پس از آن با آموزههای اخلاقی همراه بود. اما به بهانه جدایی دانش از ارزشهای اخلاقی به تدریج از آن فاصله گرفت، نظریهپردازان قوانین سختگیرانهای ماننند ساربینز- آکسلی را بهترین سازوکار تأمینکننده منافع عمومی معرفی کردند. گروهی نیز بازگشت به ارزشهای اخلاقی را بهترین راه میدانند. اسلام از ابتدا ظهور، بیشترین تأکید را بر لزوم پالایش انسانها از درون دارد. حسابرسی در اسلام نیز دارای تعریفی فراگیر بوده و عبارت از محاسبه، کنترل و نظارت بر کار و اعمال فرد هم در رابطه با کار وی در زمان تهیه حسابها و هم در رابطه با کردار نیک وی است. پژوهش حاضر به بررسی رابطه دین، اخلاق و حرفه حسابرسی میپردازد و سعی میکند به این پرسش پاسخ دهد که آیا باورهای دنی حسابرس میتواند به نگرش اخلاقی وی در کار حسابرسی جهت دهد. برای پاسخ به این سؤال 3 فرضیه مطرح گردید. فرضیه اول: بین باورهای دینی و اخلاق رابطه وجود دارد. فرضیه دوم: بین اخلاق و قضاوت حسابرس رابطه وجود وجود دارد. فرضیه سوم: بین باورهای دینی و قضاوت حسابرس رابطه وجود دارد. جهت اجرا آزمونهای آماری، از نرمافزار spss و EXCEL شده است. تایید پایانی پرسشنامه از طریق آزمون ضریب آلفا کرونباخ، و جهت آزمون نرمال بودن دادهها از آزمون کولموگروف- اسمیرنوف استفاده شد. در پایان فرضیات با آزمون آماری t تک نمونهای بررسی گردید یافتههای این پژوهش نشان میدهد که هر سه فرضیه پژوهش مورد تایید قرار گرفته است.کلیدواژه ها
اسلام،ارزش های اخلاقی،حسابرسیمقالات مرتبط جدید
- بررسی و شناسایی ارتباط یادگیری سازمانی با عملکرد شرکت با نقش میانجی خلاقیت و مدیریت کیفیت جامع
- بررسی تاثیر تردید حرفه ای و ویژگیهای شخصیتی بر کیفیت گزارش حسابرسی
- بررسی تاثیر اشتیاق کارآفرینانه بر توسعه منابع انسانی الکترونیکی با نقش میانجی رهبری کارآفرین (مورد مطالعه: صنایع نساجی هالل ایران)
- تاثیر انعطاف پذیری کارکنان بر توسعه منابع انسانی الکترونیکی
- تاثیر همدلی سازمانی بر مشارکت کارکنان با نقش میانجی جو سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.