ارزیابی و مقایسه تاثیر تامین مالی از طریق انتشار سهام عادی و تسهیلات بلند مدت بر بازدهیو قیمت سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی حسابداری, مدیریت مالی و سرمایه گذاری
  • کد COI اختصاصی: CAFM02_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2489
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد توکلی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان، گروه مدیریت و حسابداری ، لارستان

مهدی مهدی زاده رستم

دانشجوی دکتری مدیریت دانشگاه علوم و تحقیقات اصفهان و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان، گروه مدیریت و حسابداری ، لارستان

محمدحسین علیشیری

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور مرکز اوز

علی شیخی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کنگان، گروه مدیریت و حسابداری ، کنگان

چکیده

هدف پژوهش ارزیابی و مقایسه تامین مالی از طریق انتشار سهام عادی و تسهیلات بلند مدت بر بازده و قیمت سهام شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. نمونه آماری پژوهش شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است که در1387 برای تامین مالی از روش انتشار سهام عادی و یا از تسهیلات های بلند مدت استفاده نموده اند. تعداد شرکتهایی که - سالهای 1383اقدام به انتشار سهام عادی نموده اند 149 شرکت و تعداد شرکتهایی که با استفاده از تسهیلات بلند مدت تامین مالی نموده اند، 89 شرکتمی باشد. در پژوهش حاضر سه فرضیه مطرح شده است ، در آنها فرض می شود که : بازده حقوق صاحبان سهام (ROE) ، بازده سرمایه گذاری (ROI) ، و بازده سرمایه گذاری هر سهم (E/P) در شرکتهایی که از روش انتشار سهام عادی تامین مالی نموده اند نسبت به شرکتهایی که از روش بدهی های بلند مدت تامین مالی می کنند، بیشتر است. فرضیه های پژوهش با استفاده از آزمون کولموگروف -اسپیرونوف، برابری واریانسها و t مستقل ارزیابی گردیده اند که نتایج حاصل بیانگر این است که ROE و ROI در دو گروه شرکتهای مورد آزمون دارای تفاوت معنی داری نمی باشند، ولی E/P در شرکتهایی که از تسهیلات بلند مدت استفاده نموده اند نسبت به شرکتهایی که از روش انتشار سهام عادی تامین مالی نموده اند، بیشتر است.

کلیدواژه ها

بازده حقوق صاحبان سهام، بازده سرمایه گذاری، بازار سرمایه، بازده سرمایه گذاری هرسهم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.