اجرای طرح های آبخیزداری، راهکاری برای جلوگیری سیل های مخرب زیست محیطی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس ملی مخاطرات محیط زیست زاگرس
  • کد COI اختصاصی: CEZ01_125
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 884
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین صالحی

کارشناسی ارشد. دانشجوی مهندسی آبخیزداری دانشگاه لرستان

سعید غلامرضایی

استادیار.دانشگاه لرستان

چکیده

فرآیند ارزیابی مخاطرات زیست محیطی به عنوان ابزار مناسب برای کمک به برنامه ریزی صحیح توسعه و وسعت بخشیدن به پروژه های موجود پایه ریزی شده است. شناسایی اثرات زیست محیطی مضر اهمیت آنها و ارائه روشهای کاهش اثرات منفی از اهداف ارزیابی اثرات زیست محیطی به شمار میآیند. سیل همانند زلزله توانایی رساندن خساراتی سنگین و جبران ناپذیر را دارد. در اثر جریان سیلاب آلوده شهری و بعلت انتقال و ورود طیف گستردهای از آلاینده های مختلف به محیطهای آبی عدم توازن اکولوژیکی در محیطزیست ایجاد میشود. خطر وقوع سیل هنگامی برای یک منطقه تهدید آمیز است که هم احتمال آب گرفتگی آن منطقه وجود داشته باشد. حدود سه دهه می باشد که بشر به طور جدی به تاثیرات مخرب خود بر محیط زیست و در نتیجه وقوع مخاطرات زیست محیطی واقف شده است. یکی از عوامل تخریب کننده محیط زیست، سیلاب ها می باشد. یکی از راهکارهای کاهش مخاطرات سیلهای مخرب، اعمال روشهای آبخیزداری است، در این مقاله ضمن تشریح تاثیر سیل ها بر وضعیت محیط زیست یک منطقه به راهکارهای آموزشی، مدیریتی، پژوهشی و تامین مالی برای اجرای درست طرحهای آبخیزداری که بر مدیریت و مهار مخاطرات زیست محیطی موثر میباشند، اشاره می گردد.

کلیدواژه ها

مخاطرات زیست محیطی، آبخیزداری سیل، طرحهای آبخیزداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.