ارزیابی توانهای محیطی با تأکید بر (کشاورزی)، و نقش آن در توسعه پایدار روستایی (مطالعه موردی: شهرستان رزن، استان همدان)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی مهندسی ومدیریت کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی پایدار
- کد COI اختصاصی: MEAENRS01_126
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1863
نویسندگان
استاد دانشکده جغرافیا، دانشگاه تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه تهران
چکیده
درفرایند توسعه نواحی روستایی، شناخت و تحلیل وضع موجود آنها ضروری می باشد و برنامه ریزان روستایی را در تعیین اهداف توسعه پایدار و مشخص کردن سیاستها و اهداف یاری می رساند. که یکی از عوامل توسعه ارزیابی توان های محیطی و همسو کردن اهداف با این توانها در زمینه کشاورزی پایدار یا به طور کلی توسعه روستاها می باشد. زیرا هر گونه اقدام عمران روستایی رابطه تنگاتنگ با محیط طبیعی این مناطق دارد. چرا که امروزه تلاش برای حفظ تعادل محیط زیست و م وفقیت آمیز شدن پروژه های عمرانی و صرفه جویی در هزینه های اجرایی را می توان از مهمترین دلایل رویکرد به توان سنجی محیطی طی سالهای اخیر، خصوصاً در امر کشاورزی پایدار و حوزه برنامه ریزی توسعه روستایی عنوان نمود. این تحقیق به صورت تحلیلی- توصیفی، که با طرح فرضیه و اهداف بر حسب موضوع، به بررسی و ارزیابی توانهای محیطی شهرستان رزن و روستاهای تابع با تأکید بر کشاورزی توجه شده، و به همین منظور و در جه دستیابی به پاسخ اصلی این تحقیق، عوامل محیطی مؤثر جهت رسیدن به توسعه کشاورزی و در نهایت توسعه پایدار روستایی، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند. در این تحقیق، توانهای محیطی، کشاورزی و اقلیمی این منطقه بیان شده است. و اطلاعات بدست آمده از مطالعات میدانی و کتابخانه ای در 126 روستای این شهرستان در 3 بخش و 7 دهستان با نرم افزارهای spss و Excel مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. و در نهایت با توجه به داده ها و آمارها، و بررسی هایی که در طول تحقیق انجام شد. توانهای کشاورزی، محیطی، مشکلات و نقاط قوت، راهکارها و پیشنهادات م ورد نظر بیان شد. و رابطه آن را با هدف اصلی یعنی توسعه پایدار روستایی با توجه به توانهای محیطی و کشاورزی بیان کردیم. و نتیجه این شد این شهرستان توانهای محیطی، کشاورزی، بالقوه زیادی دارد که می توان با رفع مشکلات و مدیریت صحیح این توانها را به بالفعل رسانده و م وجب توسعه پایدار روستایی منطقه و کشاورزی پایدار آن شد.کلیدواژه ها
کشاورزی پایدار، ارزیابی توانهای محیطی، توسعه پایدار، توسعه روستایی، شهرستان رزنمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.