بررسی آسیب های زیست محیطی چرخه حیات PVC و ارائه راهکاها ی کاهش آن

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی برنامه ریزی، حفاظت، حمایت از محیط زیست و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: PCEPSD01_300
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 951
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوشان علینی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده تحصیلات تکمیلی محیط زیست، دانشگاه تهران

مهدی عباسی

مدیر ارشد پروژه های شرکت سامان آریا

چکیده

در سالهای اخیر، پلی وینیل کلراید (PVC)، تبدیل یه یکی از موارد اولیه پرکاربرد در صنایع مختلف از قبیل ساختمانی، خودرو سازی، بسته بندی و پزشکی و ساخت انواع قطعات با استحکام وانعطاف های مختلف شده است از سوی دیگر با افزایش کاربدها و افزایش تولید این ماده، نگرانی های زیست محیطی فراوانی در زمینه تولید،مصرف و دفع این ماده به وجود آمده و خطرهای زیست محیطی این ماده در سرتاسر جهان به رسمیت شناخته شده است. ا ین نگرانی ها سبب گردید در اکثر کشورها قوانینی جهت کاهش استفاده از این ماده و استفاده از مواد جایگزین تصویب گردد. خطرات زیست محیطی PVC شامل استخراج منابع لازم جهت تولید، آلودگی های ناشی از تولید، مشکلات ناشی از استفاده، دفع و بازیافت می باشدد. در این مقاله با بررسی چرخه حیات این ماده، مشکلات زیست محیطی هر مرحله را بیان می نمائیم و در نهایت با ارائه جمع بندی دلایل اهمیت حذف این ماده علیرغم مزایای زیادآن بیان و راهکارهایی جهت این امر ارائه می گردد. از جمله این خطرهای زیست محیطی می توان به خطرات ناشی از تولید این ماده به عنوان بزرگترین مصرف کننده گاز کلر، تولید کلروفوم و سایر مشتقات اورگانیک کلر، که آسیب جدی به محیط زیست وارد می نماید، در مراحل مختلف چرخه حیات، پایداری زیاد و تجزیه پذیری طولانی مدت همراه با تولید آلاینده های سمی، نفوذ به بافت ها به علت قابلیت حل شوندگی در چربی، خطرات بهداشتی و سلامتی در جامعه، تولید دیوکسین ها و فتالات به عنوان محصولات جانبی اشاره نمود.

کلیدواژه ها

محیط زیست، پلی وینیل لراید (PVC)، چرخه حیات، خطرهای تولید، خطرهای مصرف، خطرهای بازیافت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.