نقش گیاهان آبزی در حذف فلزات سنگین (مطالعه موردی: حذف جیوه از پساب صنعتی با استفاده از گیاه نی (Phragmites australis)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی برنامه ریزی، حفاظت، حمایت از محیط زیست و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: PCEPSD01_279
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 618
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا طیبی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشده منابع طبیعی دانشگاه تهران

امیرحسین حمیدیان

استادیار گروه مهندسی محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

افشین دانه ار

دانشیار گروه مهندسی محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

هادی پورباقر

استادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

چکیده

با افزایش توسعه و تمرکز غیراصولی صنایع، منابع طبیعی در خطر نابودی قرار گرفته اند و میزان آلودگی های بیوسفر افزایش چشمگیری داشته است. فلزات سنگین به دلیل تجزیه ناذیر بودن در محیط و وارد شدن به زنجیره غذایی مشکلات زیادی را برای سلامت انسان ها ایجاد می کنند. روش های متداول کاهش و حذف آلاینده های از محیط علاوه بر هزینه بر بودن، قادر به ح ذف امل آلاینده ها از محیط نمی باشند. در حالی که استفاده از گیاهان برای پاکسازی محیط علاوه بر کمک به بهبود شرایط محیط زیست قادر به حذف رنج وسیعی از آلاینده ها به ویژه فلزات سنگین از محیط می باشد. در این مطالعه به طور موردی کارایی گیاه نی برای حذف جیوه از پساب کارخانه کلر آلکالی بررسی شد. غلظت جیوه در ریشه گیاهان در زمان های 1، 3، 5 و 7 روز توسط دستاه جذب اتمی اندازه گیری شد. در پایان هفت روز میانگین غلظت جیوه در ا ندام زیرزمینی گیاه نی 3039/62 ppm بود. با توجه به نتایج این مطالعه و مطالعات قبلی میت وان گفت که گیاه پالایی روشی مؤثر در حذف جیوه از پساب های صنعتی می باشد.

کلیدواژه ها

گیاه پالایی، گیاهان آبزی، جیوه، توسعه پایدار، فلزات سنگین، گیاه نی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.