ارزیابی ریسک نیروگاه های برق آبی با بهره گیری از منطق فازی (مطالعه موردی: نیروگاه برق آبی قره چیلر)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی برنامه ریزی، حفاظت، حمایت از محیط زیست و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: PCEPSD01_264
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1141
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا جعفری عفیف آباد

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

نوید گنجیان

استادیار گروه عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

سعید ملماسی

استادیار گروه عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

فرامرز معطر

استاد گروه محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

در این تحقیق از ابزار رتبه بندی فازی برای ارزیابی ریسک نیروگاه های برق آبی از نوع ذخیره ای و نظرسنجی از متخصصین مربوطه به جای استدلال های احتمالی استفاده شده است. روش تصمیم گیری چند معیاره یک روش انعطاف پذیر و قابل فهم برای تجزیه و تحلیل ریسک های پروژه ها می باشد. هشت عامل از عوامل خطر زا بر اساس نظرسنجی از کارشناسان، مطالعات میدانی و بررسی متون به شرح زیر می باشد؛ وضعیت زیست محیطی، کاربری اراضی، وضعیت زمین شناسی، مخاطرات طبیعی، پذیریش اجتماعی، سطح ثبات سیاسی، عملیات تروریستی و دسترسی به زیرساخت ها. اهمیت نسبی عوامل خطرزا از نتایج این تحقیق مشخص شد این بررسی با کارشناسان که دارای تجربه در زمینه پروژه های برق آبی بودند انجام شد. نتایج تحقیق نشان داد که وضعیت زمین شناسی و مسائل زیست محیطی به عنوان مهمترین ریسک در نظر گرفته شده اند. با استفاده از روش جدید ارزیابی ریسک شاخص ریسک به دست می آید که یک سیستم ارزیابی 4 نمره ای می باشد که در آن مقادیر ریسک پائین بین 1.6-1.2، مقادیر ریسک متوسط بین 2-1.6، مقادیر ریک بالا بین 2.4-2 و مقادیر ریسک شدید بین 2.8-2.4 می باشد. کاربرد روش پیشنهادی در مورد پروژه های برق آبی از نوع ذخیره ای مورد آزمایش قرار گرفت. تجزیه و تحلیل ریسک به تصمیم گیری در مورد سرمایه گذاری و همچنین کاهش هزینه ها و جلوگیری از عدم تخطی از برنامه کمک خواهد نمود.

کلیدواژه ها

نیروگاه برق آبی، تجزیه و تحلیل ریسک، منطق فازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.