استفاده از آموزش سیار در محیط زیست: موانع و راهکارهای توسعه

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی برنامه ریزی، حفاظت، حمایت از محیط زیست و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: PCEPSD01_203
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 802
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آیلار زینالی گرگری

دانش آموخته کارشناسی رشته ترویج و آموزش کشاورزی

جعفر یعقوبی

استادیار، دانشگاه زنجان

پریسا نجفلو

دانش آموخته کارشناسی رشته ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه ترتیت مدرس

چکیده

هدف این پژوهش بررسی راهکارها و موانع بکاگیری آموزش سیار در آموزش های زیست محیطی از دیدگاه کارشناسان ادارات محیط زیست و منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان بود. این تحقیق از نوع توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری تحقیق کارشناسان شاغل در اداره کل محیط زیست و منابع طبیعی استان زنجان بودند. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران برآورد گردید (n=60) که با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی انتخاب شدند. ابزار این پژوهش پرسشنامه بود که پس از تأئید روایی آ« با استفاده از نظرات اعضای هیئت علمی و کارشناسان صاحب نظر مورد استفاده قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار spss تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد که مهمترین عوامل و مانع بکارگیری ابزارهای سیار در آموزش های زیست محیطی طبیعی مناسب نبودن مقررات موجود در زمنیه استفاه از ابزارهای سیار، محدودیت پهنای باند برای اتصال به اینترنت، عدم دسترسی به شبکه اینترنت در هر زمان و مکان، فقدانی یا کمبود سواد استفاده از تکنولوژی روز، عدم فرهنگ سازی استفاده از ابزارهای سیار جهت یادگیری و آموزش و ضعیف بودن زیرساخت های مخابراتی مورد نیاز مثل خط دهی نامناسب و ... هستند. مهمترین و بهترین راهکارهای شناسایی شده توسط کارشناسان محیط زیست و منابع طبیعی برای افزایش استفاده از ابزارهای سیار برای آموزش های زیست محیطی ارائه آموزش های لازم برای استفاده از ابزارهای آموزش سیار، فرهنگ سازی برای استفاده صحیح از امکانات تلفن همراه، بسترهای لازم برای دسترسی افراد جامعه به سخت افزار مورد نیاز، توسعه نقش حرفه ای معلمان و اساتید در کاربرد فناوری اطلاعات و آشنا نمودن مردم با مزایای استفاده از اینگونه ابزار هستند.

کلیدواژه ها

آموزش سیار، محیط زیست، خدمات آموزشی، حفاظت از محیط زیست، فناوری اطلاعات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.