نقش سیستم های تصمیم یار در کمک به گردشگران برای انتخاب مکان مناسب براساس علائق و امکانات

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی برنامه ریزی، حفاظت، حمایت از محیط زیست و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: PCEPSD01_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 799
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهاره اسدی

دانشجوی کارشناسی ارشد محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مرجان محمدزاده

استادیار گروه محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

حسین مومنی

استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

سیدحامد میرکریمی

استادیار گروه محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

امروزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، به عنوان عمده ترین محور تحول و توسعه در جهان مطرح شده و در این راستا یکی از حوزه هایی که تأثیر شگرفی از این واقعیت پذیرفته، امور گردشگری وگذران اوقات فراغت است. این مقاله نشان می دهد چگونه می توان سیستم های تصمیم بار را جهت ارائه خدمات بهتر به گردشگران برای انتخاب مکان مناسب و مورد علاقه به کار گرفت. این سیستم، در واقع زیرسیستمی از یک پشتیبان تصمیم گیری است که از بخش هایی همچون پایگاه مدیریت مدل، پایگاه مدیریت داده و رابط- کاربر تشکیل شده است. با بکارگیری چنین سیستمی کاربر می تواند براحتی شرایط خود را از طریق رابط- کاربر به سیستم منتقل کند و سیستم با استفاده از مدل، از بین گزینه های موجود در پایگاه داده های خود، با توجه به شرایط کاربر مناسب ترین گزینه ها که رضایت و مطلوبیت بیشتری را برای او فراهم می نماید، به وی پیشنهاد کند. سپس گردشگر می تواند از میان گزینه های پیشنهاد شده، موردی را که بیشتر برایش جذاب بوده، انتخاب نماید و به راحتی امکان دسترسی به مشخصات کامل مکان انتخابی را خواهد داشت. از مزایای این سیستم در بهبود کارائی گردشگری می توان به هدفمند و کوتاه تر شدن زمان سفر، داشتن تعطیلات برنامه ریزی شه، مطلع شدن از امکانات و ویژگی های موجود در منطقه ی مورد علاقه اشاره نمود.

کلیدواژه ها

سیستم تصمیم بار، گردشگر، گردشگری مجازی، فناوری اطلاعات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.