ضرورت کاربرد روش ارزیابی چرخه حیات (LCA) در صنعت لبنیات (مطالعه موردی: شرکت شیر پگاه خوزستان)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی برنامه ریزی، حفاظت، حمایت از محیط زیست و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: PCEPSD01_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2224
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهراب عیسوند حیدری

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت محیط زیست- واحد علوم و تحقیقات خوزستان

روح الله کاظمی

استادیار گروه مدیریت محیط زیست، واحد علوم و تحقیقات خوزستان

لیلا ابراهیمی قوام آبادی

استادیار گروه مدیریت محیط زیست، واحد علوم و تحقیقات خوزستان

چکیده

صنعت شیر از نظر اقتصادی و اجتماعی و زیست محیطی در ایران بسیار تأثیر گ ذار بوده و بدلیل پهنه گسترده این صنعت (که از مزارع و دامپروری ها آغازمی شد و تا مغازه های خرده فروشی ادامه می یابد)، نقش و جایگاه ویژه و گسترده ای دارد. با توجه به اینکه فرایند تولید محصول شیر پگاه دارای اثرات زیست محیطی می باشد از روش ارزایبی چرخه حیات (LCA)، به عنوان یکی از مهمترین روش های ارزیابی های اثرات زیست محیطی جهت بررسی اثرات زیست محیطی و ارائه راهکارهای لازم جهت کنترل آنها استفاده می گردد. هدف از ارزیابی ا ثرات زیست محیطی با روش LCA، بررسی اثرات زیست محیطی احتمالی فرایندهای کارخانه لبنیات پگاه خوزستان است که در نهایت منجر به راه حلی می شود تا در این سیستم کمترین اثرات منفی روی محیط زیست بوجود آید. بررسی اثرات زیست محیطی (EIA) سامانه های تولید، سبب دستیابی به اهداف توسعه پایدار می گردد. در واقع این امر از طریق ارزیابی چرخه حیات (LCA) محقق می شود. ارزیابی چرخه حیات (LCA) جهت بررسی استقرار مدیریت سبز در شرکت شیر پگاه خوزستان انجام گرفت و چرخه حیات که از مبدأ ورودی ها در مرحله ی کشاورزی تا فاز مصرف کننده و مدیریت ضایعات بسته بندی گسترده است، بعمل آمد.

کلیدواژه ها

کارخانه شیر پگاه خوزستان، اثرات زیست محیطی، روش LCA

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.