مدیریت بحران و بلایای طبیعی در کشور چین

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مدیریت جامع بحران های طبیعی
  • کد COI اختصاصی: INDM05_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2747
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره الزهرا روحی پور

دانشجوی دکترا آموزش محیط زیست دانشگاه پیام نور تهران

زهره قلاوند

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور مرکز بهبهان

سیدمحمد شبیری

دانشیاردانشگاه پیام نور،گروه علمی آموزش محیط زیست دانشگاه پیام نور تهران

چکیده

مدیریت بر بحران و مدیریت در بحران دو مقوله جدا و مرتبط با یکدیگر هستند به طوری که اولی مقدم بر دومی است زیرا این تنها بحران نیست که تعیین کننده خسارت است، بلکه میزان آمادگی در پاسخ مناسب به بحران توسط دست اندرکاران است که با هر گونه سهل انگاری موجب وسیعتر شدن دامنه ی بحران و خسارتهای بیشتر خواهد شد. بر این اساس ظرافت برخورد مدیران در کنترل نمودن شرایط بحران، هنری است که جوهر اصلی آن، دانش، تجربه و مهارت است. در صورتی که بتوان بحران را صحیح مدیریت نمود نتایج بسیار موفقیت آمیزی به دنبال خواهد داشت و بدین منظور می توان جریان پیشرفت امور را به روال معمول هدفمند نمود. همچنین می توان کنترل امور را در کوتاهترین زمان ممکن به منظور کاهش خسارتهای ناشی از بحران انتظار داشت(رستگار و عجمی، 1384).چین بارها به علت حوادث و سوانح طبیعی آسیب دیده و دامنه حوادث آ ن نتایج زیانباری را به همراه داشته است . خشکسالی ، سیلاب ،گردباد، طوفان ، زمین لرزه و دیگر وقایع طبیعی همه ساله به مناطقی از کشور چین آسیب می رساند.فرسایش خاک و پیشروی بیابان ها نیز خسارت هایی به این کشور وارد می کند.این مقاله به تعریف بحران، مدیریت بحران و چگونگی مقابله کشور چین با بحرانهای طبیعی می پردازد. ابتدا در بخش نظری به تعریف روشن از بحران و مدیریت بحران و عوامل اجرایی آن اشاره شده است، سپسدر ادامه راهکارهای را که کشور چین به عنوان یکی از کشورهای در معرض شدید بحرانهای طبیعی برای مقابله با بلایای طبیعی بکار می گیرد مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان داد که کشور چین شش راهکار عمده برای مواجهه با بلایای طبیعی مورد استفاده قرار می دهد که امیدواریم این راهکارها بنحو شایسته در کشورمان مورد استفاده قرار گیرند.

کلیدواژه ها

مدیریت”،” مدیریت بحران”،”بلایای طبیعی”،”سوانح طبیعی”

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.