اثرات استرس بلندمدت دمایی بر فاکتورهای رشد و بازماندگی ماهی آفانیوس Aphanius dispar
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین همایش ملی شیلات و آبزیان ایران
- کد COI اختصاصی: CFAAI02_011
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1183
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد تکثیر و پرورش آبزیان، دانشگاه هرمزگان، گروه شیلات
استادیار دانشگاه هرمزگان، گروه شیلات
استادیار دانشگاه هرمزگان، گروه شیلات
دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، گروه شیلات
چکیده
تحقیق حاضر جهت بررسی اثرات استرس بلندمدت دمایی بر فاکتورهای رشد و بازماندگی ماهی آفانیوس انجام گرفت. بدین منظور ماهیان با میانگین وزنی 11/0± 34/1 گرم و میانگین طولی 12/0± 22/4 به مدت 44 روز به صورت دو گروه کنترل (C◦ 25-24) و تیمار حرارت (C◦ 40 -37) مورد آزمایش قرار گرفتند. در ماهیانی که در معرض استرس حرارتی قرار داشتند غالب فاکتورهای رشد نظیر نرخ رشد ویژه (SGR) ، وزن اکتسابی (WG) و ضریب تبدیل غذایی (FCR) منفی بود. به طوریکه مقادیر این فاکتورها مابین گروه کنترل و تیمار حرارت از اختلاف معنیدار آماری برخوردار بود (05/0> P). میزان فاکتور وضعیت در پایان آزمایش تفاوت معنیداری بین گروهها نشان نداد (05/0 P> )، با اینحال در روزهای 11 و 33 میزان فاکتور وضعیت مابین دو گروه کنترل و تیمار حرارتی از اختلاف معنی داری برخوردار بود (05/0> P). میزان بازماندگی ماهیان گروه کنترل 100 درصد بود و هیچ تلفاتی در آنها مشاهده نگردید. حال آنکه در پایان آزمایش میزان بازماندگی ماهیانی که در معرض استرس حرارتی بودند به میزان معنی داری کاهش پیدا کرد و به حدود 40 درصد رسید. این نتایج بیان کننده آن است که شرایط دمایی بالای آب مشابه آنچه که در چشمه آب گرم گنو وجود دارد می تواند باعث وارد آمدن استرس حرارتی به ماهی آفانیوس شود، با اینحال تعدادی ازاین ماهی توانسته اند که در بلندمدت با این شرایط سازگار شده و بقاء یابند.کلیدواژه ها
آفانیوس، فاکتورهای رشد، بازماندگی، استرس بلندمدت دماییمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.