بررسی پسماندهای صنعتی مجتمع فولاد هرمزگان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین همایش ملی سلامت، محیط زیست و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: HESD03_096
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1251
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول موسی پورسیاهجل

کارشناسی ارشد مدیریت محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس مسئول مکاتبات

صابر قاسمی

عضو هیات علمی دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس

محسن دهقانی

عضو هیات علمی دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس

چکیده

تحولات قرن اخیر همواره با ازدیاد جمعیت و پیشرفت تکنولوژی مرحله تازه ای از تخریب طبیعت و محیط زیست را در پی داشته و مشکلاتی را نیز یه ارمغان آورده که شاید بارزترین آنها آلودگی های محیط زیست و خسارت های جبران ناپذیر مواد زائد صنعتی بر آب، خاک، هوا و انسان و سایر موجودات کره زمین است. هدف از این تحقیق، شناسایی و طبقه بندی پسماندهای شرکت فولاد هرمزگان در منطقه ویژه صنایع معدنی فلزی بندرعباس به منظور مدیریت آنها ، تا آخرین مرحله از مدیریت پسماند است. در این تحقیق ابتدا بین واحدهای صنعتی پرسشنامه توزیع و توسط داتر فنیهر واحد تکمیل شد. پس از بدست آوردن اطلاعات اولیه از پروسه تولید هر واحد با مطالعه میدانی اقدام به شناسایی پسماند هر واحد ، مقدار تولید ماهیانه ، بازه زمانی جمع آوری و تجهیزات مورد استفاده در خصوص جمع آوری و حمل پسماند و نحوه دفع پسماند شد. در بین واحد های صنعتی مجتمع فولاد هرمزگان، واحدهای فولاد سازی، احیاء، آهک پزی و سیالات به ترتیب با 52 ، 37 ، 10 و 009/0 درصد تولید پسماند دارند. همچنین از نظر ترکیبات پسماندهای فلزی و معدنی ، پسماندهای روغنی و پسماندهای پلاستیکی به ترتیب با 99/99 ، 0005/0 و 0085/0 درصد، ترکیبات پسماند را تشکیل میدهند. صد در صد پسماندها برای نگه داری به محل دیگر حمل می شوند. 97/41716 تن پسماند ماهیانه (حدود 51%) قابلیت فروش داشته و 3/11855 تن در ماه (7/16%) قابلیت برگشت به سیستم تولید و 55/26955 (3/32%) تن پسماند ماهیانه در حال حاضر بصورت دفعی هستند. بررسی پسماندهی واحد فولاد سازی نشان می دهد که مقدار پسماند تولیدی بصورت سرباره با حجم تولیدی 26950 تن در ماه می باشد.در جهت مدیریت پسماند، 10 درصد پسماند واحد فولاد سازی قابلیت برگشت به پروسه تولید فولاد را دارند. 2/12 درصد قابلیت فروش و 8/77 درصد نیز بصورت سرباره در حال حاضر دفع می شود.

کلیدواژه ها

1- پسماند صنعتی 2- سیستم مدیریت پسماند 3 – شرکت فولاد هرمزگان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.