معماری فضاهای آموزشی کودکان استثنایی به عنوان بخشی از جامعه ایرانی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی انسان گرا
- کد COI اختصاصی: NCAU01_115
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 4194
نویسندگان
دکتری معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی قزوین
چکیده
ودکان کم توان ذهنی به لحاظ جسمی ، فکری ، عاطفی و رفتاری با سایر انسانها متفاوت هستند ، بر همین اساس برای شکوفایی استعدادهای نهایی شان نیازمند محیط های ویژه ای می باشند. هدف پژوهش حاضر ، شناخت و بررسی عواملی است که موجب تقویت رابطه میان این انسان های کم توان ، با محیط پیرامونی خود ، در فضاهای آموزشی می شود تا بتوان از حداکثر توانایی های آنها بهره برد. در این پژوهش از روش تحقیق کیفی استفاده شده که داده ها با مشارکت دادن عملی کودکان کم توان ذهنی آموزش پذیر در ترسیم نقاشی ، پیرامون محیط مدرسه گردآوری شد و اطلاعات بدست آمده مورد تجزیه و تحلیل کارشناس و متخصص روانشناس از دیدگاه روانشناسی کودکان استثنایی و همینطور از دیدگاه معماری قرار گرفت. جامعه مورد مطالعه در این پژوهش متشکل از 60 دانش آموز کم توان ذهنی مقطع چهارم ، پنجم و ششم ابتدایی می باشد. یافته ها نشان داد عواملی چون رنگ ها ، ابعاد و تناسبات در فضاهای آموزشی می تواند تاثیر قابل ملاحظه ای بر کیفیت سطح آموزش و رفتار کودکان کم توان ذهنی داشته باشد. همچنین توجه به احساس آرامش ، امنیت و آزادی در آنها بسیار حایز اهمیت است و می تواند موجب افزایش توان رفتاری کودک شده و بستر تعامل آنها با محیط را فراهم کند . در نتیجه ، طراحی فضاهای آموزشی کودکان استثنایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و اینگونه محیط ها باید امن ، آرام ، در عین حال محرک و سیال باشند.کلیدواژه ها
طراحی معماری ، انسان ، کیفیت ویژه ، کودکان کم توان ذهنی آموزش پذیرمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.